Ker out.

Ma minden lehetséges olyan vészhelyzet előállt a be-utam közben, amire valaha gondoltam, hogy egyszer majd bekövetkezik és figyelni kell miatta. Béna módon jobbról kerültem az Attilán az autókat, és az Alagútnál az OTP előtt akartam járdán átmenni a zebrán, hogy ne kelljen nagyon tekerni. Járdán az örök alapszabály, hogy a gyalogos az kilép az OTP-ből. Nos, gyalogos kilepett az OTP-ből.

Szemben, az alagút felé átmenő zebrán (bringaútról balra) meg lehet rakni az autósávba sorolva, amikor az autóknak zöld, kivéve, ha a 16-os busz van melletted, mert az nem kanyarodik, cserébe leszorít. Azt viszont, hogy a busz 16-os, vagy 78-as (az kanyarodik ugye, tehát nem veszélyes), nem nagyon lehet látni, és eddig mindig 78-as volt. Ma 16-os.

A Clark Ádám téri körforgalmat, és hogy hogy ignorálják az autók az elsőbbséget élvező bringautat, már meg se említem, viszont ha lusta vagy és nem az autókkal együtt kelsz át a hídon, akkor bizony a buszmegállóban kell ledöccenni (itt célszerű azért hátrafigyelni, hogy ne csapjon el valaki 50-nel), kivéve, amikor a 16-os busz (amelyikkel egyszer már az Alagút előtt találkoztál) épp akkor ér oda. Találd ki.

Aztán, amit szintén sose láttam még, az a József Nádor téren keresztbe közlekedő busz, az egyetlen jármű, ami a József Attila utcán tényleg keresztbe jogosult menni, át a sorompón, a tavalyi Szóda udvar előtt. Emiatt persze senki se veszi komolyan a sorompós utcát, hiszen ott sose jár senki. Ma igen.

És ami szintén nem gyakran fordul elő: a Károj körút – Dohány utca lehajtónál a volvós, aki sort előzve jut (akár 2-3 autóval is!) előrébb, csak közben nem figyel oda, hogy gurul-e mellette valaki, aki esetleg összekarcolja azt a szép szürke fényezést. (Nem karcolta össze, de nem sok hiányzott.)

Pedig nem is siettem sehova, a tempó szemi-hasfájós volt. (És a T-Online úgyis elhúzta az időt.)

3 hozzászólás “Ker out.” bejegyzéshez

  1. Fölrakhatnál a bringádra valami szándékos karcolós-rugós-bisz-baszt… Majd jobban vigyáznak!

  2. van a nyakamban egy 5 kilós Abus lánc, meg néha egy 3 kilós U-lakat.
    egyszer vertem le egy tükröt egyébként, és az is véletlenül volt.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.