Kétmozi: El Tropico, Shooter.

Elmaradásban vagyok moziloggal.

Tegnapelőtt El Tropico, tegnap pedig új DVD-lejátszóval (ami ráadásul megy a tévé távirányítójával, és vica versa, úgyhogy végre egy távirányítóról küldhetem a tévét és a DVD-t) bővült a bútorzat, úgyhogy este megnéztük a Shootert.

The Lost City (El Tropico): Nem maradandó, de jó film. Szeretem Kuba hangulatát, főleg azt, amilyen lehetett az 50-es években, Fidel előtt, a dekadenciát. (Ilyen még az első világháború utáni Berlin.) Andy Garcia okés (és legalább megtudtam, hogy valami 7 éves koráig kubai volt), Inés Sastre gyönyörűszép, a város amit teremtettek (a Dominikai Köztársaságban) a forgatás kedvéért, jól sikerült. Részleteiben vannak gondjaim a filmmel, de az egész összeállt, nem kiemelkedő, de jó, munka, csöndbenvégignézős, ami mindig jó jel.

Shooter: Ez viszont kifejezetten jó film. A sztori minimál és tulajdonképpen gyenge, de a megvalósítás nagyon jó, és nem várunk egy ilyentől mélységeket. Mark Wahlbergnek (aka. Marky Mark) jó háta van (ezt Jul értékelte különösképpen), és olyan élményt ad a mozi kicsit, mint fiatalkorunk akciófilmjei (a jobbak), amik azóta valahogy kikoptak a mozikból. A különbség annyi, hogy nincs bodycount, nem halnak meg túl sokan, viszont persze Mark nem hezitál, ha arról van szó, robbant, késel, lő. Ezt a filmet kihagyni kár.