BlackBerry killer appz minipost: levelezés 2. (Work in progress.)

Blint kollega hívta fel a figyelmem két J2ME IMAP kliensre: a LogicMail-re és a MobileMailCheck-re. Mindkettő meglehetősen kezdetleges állapotban van (pre alpha és béta, respectively), de ha működnek, akkor bizony kakilok a státuszra. Nagyon sok teendő nincs egy IMAP klienssel. A hasonlítási alap természetesen az eddigi usability bajnok Idokorro+Mutt páros, ezt a kombót kell ease-of-use-ban lenyomni ahhoz, hogy mégis használjak egy J2ME klienst.

A LogicMail sajnos nagyon alpha, nem is működik rendesen: telepítés után egy ideig JVM errort (JVM Error 104) nyomott, de amikor megy, se az igazi a fix latin1 karakterkódolással (hogy ez csak címsorra igaz, vagy az üzenetekre is, azt nem néztem), azzal, hogy foldereket nem lehet expandolni (tehát fixen mindegyik folder — az összes subfolder is! — meg van nyitva állandóan), hogy nem lehet elrejteni a törölt (Truncate flaggel ellátott) leveleket (és persze purge-olni se). Több accountot kezel, viszont csak egy, globális beállítási lehetőség van a névre, aláírásra, különböző identity-ket tehát felejtsd el. Kezel SMTP autentikációt is, ami pozitívum, viszont (és ez egy nagyon nagy show stopper bug) az IMAP Sent foldert nem tudod állítani, ami az én esetemben praktikusan a kimenő tesztüzenet elvesztését jelentette. Innentől meg tudod mikor.

A MobileMailCheck (beta) kipróbálása holnapra marad, mivel a letölthető csomagban nem adnak .cod file-t (a .cod a BlackBerry által elfogadott formátum), így a gyors tesztelés kiesik. De hogy ne maradjunk új tudás nélkül, íme két link, hogy hogyan csinálhatsz .jar-ból és .jad-ból .cod-ot: egy, ahol extra 3rd party appokra is található továbblink, és kettő, ami hivatalos Sun doksi, ezért (note to self) mindenképpen kötelező, ha érdekel a téma.

Megjegyzés, illetve kiemelés: elvileg a BlackBerry Enterprise Server 3.5 utáni verziók letöltésor automatikusan konvertálják neked a .jar-t .cod-ba. Szintén gyorstesztre vár.

Egy gondolat “BlackBerry killer appz minipost: levelezés 2. (Work in progress.)” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.