Mozi update: L’ecsó, Blade Runner, Star Wars I.

A L’ecsót sajnos nem találtuk sehol angolul, de magyarul is helyes kis limonádé-film. (Igazán lehetett volna Löecsó a címe, Fácán után szabadon.) Egészen olyan mozdulatai vannak a kis patkánynak időnként, mint a nyoolnak. Aranyos.

Nem mondom, hogy még egyszer megnézem, de egyszer látni kellett a Blade Runner-t. (Igen, most láttam először.) Harrison Ford nagyon fiatal, a csajok nagyon bénán néznek ki (haj+válltömések, OMG!), és vicces látni, hogy akkoriban egy sci-fi kötelező eleme volt a “percig nem történik semmi, de nézd milyen durva lesz a világ 2019-ben” típusú lassú panning. Ma már unalmas, és különben is, 2019, come on! A twist a végén viszont jó, konkrétan Jul magyarázta el nekem. (Khm.) Ja, és (director’s cut) vannak benne csöcsök, de minek.

És Star Wars I. No comment, Jar Jar még mindig béna karakter. Ja, és: visszajött az az izgatott érzés, amikor beültünk ’99-ben a moziba, hogy hú, itt az új szárvórz. A többi résznél már nem volt ez.

Nyool egyik filmet se nézte most érdeklődve, pedig a Star Wars I előtt direkt odébbraktam a zsákot a kedvenc helyéről. (A szoba és a sztereó közepe.)

Update: Xeni Jardinnak most (2007-10-01) esett le, hogy Deckard replikáns. És ő nem egyszer látta, és nem egy cut-ot… És még így is egy harmadik értelmezés kell neki! Julnak bezzeg. Lol.