Hearnoevil rovat: Zulejkaaa!

Városminoros ügyekről fogok szólni — kicsi lemaradással igazából a karácsonyi (elég jól sikerült) koncertről.

ZulejkaaaElőször is debunkolni szeretném “Zulejka” fogalmat. Zulejka egyrészt Zuleikha Robinson, aki (khm) nem néz ki rosszul. Másrészt (és az első linkben szereplő rajz ettől nyer értelmet) Daróczi Bárdos Tamás remekműve, a karácsonyi koncert egyik sarokköve, az Aula és a Városminor közös előadásában: itt hallgatod meg. A darab baromi nehéz, de Zuleikha Robinson arca sokat segít a megértésében.

A másik új kedvenc pedig (technikailag, és — végre — előadásilag is) Orbán György Daemon Irrepit Callidus című műve. Orbán György eleve egy (jó értelemben vett) állat, éneklünk tőle egy József Attila feldolgozást is, és bár az is elvetemült, korántsem ennyire: itt hallgatod.

Ezt a kettőt szavaztam meg a webrádiómnak, de további darabokat (egy saját Kész a leltárt is!) hallgathatsz meg a karácsonyi koncert hivatalos oldalán.

A lényeg: a koncert nagyon jól sikerült. A hold utcai templom zseniális hely, bitang akusztikával, és a Halastós srácoknak köszönhetően végre stúdiótechnikával készült felvétel. A Daemonra külön büszke vagyok, ha körbenézel a Youtube-on, meg itt-ott, látod, hogy mennyire bele bír törni másoknak a bicskája.

A következő koncert (úgy tudom) április 1-én lesz, will keep you posted — most zúzok a Ferih1-re.

2 hozzászólás “Hearnoevil rovat: Zulejkaaa!” bejegyzéshez

  1. Ha nem átverés (épr.1:-) törölt kütyüt viszek, a teljesség igényével :-))))

  2. Meghallgattam cd-t, nagyon-nagyon jó, köszi! Mit jelent, h a Kész a leltár “saját”? teccett, nagyon..no, utsó kérdés, h itt mikor koncerteztek?..:)nem is, van még egy: a szuperúj skype beállításod miatt nem válaszolsz ott sosem üzenetre?..:)na p, gyógyulj!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.