Ezeknek reszeltek.

Tegnap megörvendeztetett a fotós vincsim azzal, hogy összeszakadt rajta a filerendszer. A dosfsck rövid szenvedés után segfaultol.

A fotók nagy része megvolt máshol is (még laptopon, vagy már szerveren), a 2007 novemberi és decemberi termés kivételével — ha nem sikerül helyreállítani, azoknak reszeltek. (Pl. a 2007 november közepe egész biztosan sanyi, maguk a fileok is sérültek.)

Mindom mindig mindenkinek, most meg akasztják a hóhért vagy mi: minden fontos adatot ments biztonságos (tükrözött) szerverre! Külső vincsi, egyéb biszbasz megoldások szart se érnek!

3 hozzászólás “Ezeknek reszeltek.” bejegyzéshez

  1. mondj már egy rendes tükröző progit windows xp alá, amivel minden file automatice mentődik egy másik vinyóra is (van két pont ugyanolyan, mert mikor az egyikem tönkrement, akkor vettem egy újat, és gariban megkaptam az előző mását is újra), és nem nekem kell vasárnap esténként beköpölni.

  2. Spinrite-val próbálkoztál? IMHO érdemes.

  3. külső vinyóra folyamatosan mentek, dvd-re írok, remote backuppolok (azt ritkábban) is. Ha valaki vesztett már adatot, akkor azt hiszem tudja, hogy mennyire fontos a backup.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.