Szmog. (Megint rant.)

Szóval ma úgy esett, hogy egy bizonyos launch parti miatt én is beleadtam a nagy közös szmogalapba egy Törökbálint-Csepel körrel. Már délben látszott, hogy valami van, tudod, vannak azok a napok, amikor az autósok hülyék: bevágnak eléd, cikáznak (előzés leállósávban, vagy besosolás a 100-zal menő forgalomba 60-nal, szigorúan fékezés után, esetleg (ez éppen egy konkrét BMW volt) az M0-M7 bevezetőn a belső sávból hirtelen kisorolás a Tesco-sávba, mert le van értékelve a csülök), hülyék.

Aztán ennek, vagy valami másnak 1 körülre meglett az eredménye: a Törökbálint-Csepel távot 2 óra alatt abszolváltam, 1 óra után a Lágymányosi-hídtól jelentkeztem be. A launch parti többi vendége hasonlóképpen járt, mert az M0-n meg felborult Szigetszentmiklósnál valami olajszállító (vagy mi) és kiömlött némi olaj. Hazafele hallgattam a rádiót (Dél-Buda még ekkor is be volt állva), és nem is tudom, mikor hallgattam utoljára ilyen hossas fővinformot. M3 bevezetőn baleset, ferihegyi gyorsforgalmin felborult egy busz, a teljes belváros torlódott. Nem csoda, hogy minden határértéket meghalad a szmog: senki nem mozog, csak járatja a motort.

(Megjegyzem amit most teszek, az a legrosszabb: autózom, aztán rantelek róla, lol. Mentségemre legyen mondva, hogy tényleg a táv miatt tettem, belvárosban továbbra is csak bringa, illetve mostanában tömegközlekedés, vagy bogár üzemmód is.)

Szóval: vasárnap tüntetés!