Filmek mostanában: The Kingdom, Something’s Gotta Give, Lions for Lambs.

  • The Kingdom, Jamie Foxxxx, amerikai efbíájügynök menni majdnem önhatalmúlag arab világ, ott meglepődni, de arab nyomozó hamar baráttá válni, a végén persze arab zsaru meghalni, amerikai efbíáj ügynök nyomozó gyerekének kezét megfogni, könny kicsordulni meghatódásilag. Nem valami nagy durranás, semmi újat nem vonultat fel se üzenetben, se technikában, bár abba azért belegondol az ember, hogy milyen lehet “manúvering szpíd”-del haladni tuningolt terepjárókban az arab autópályán, közben figyelni folyamatosan, hogy mikor jön egy gyanús teherautó, platóján egy gyanús arabbal, kezében egy gyanús bazooka ugyebár.
  • Lions for Lambs, Robert Redford rendezésében. Az olyan kis pöcs diákot, mint a filmben szereplő (attól függetlenül, hogy mit gondolok az oktatásról vagy a véleményéről) az első 5 mondata után zavarom haza a picsába, Tom Cruise pedig zseniálisan alakítja a szájbarágós, populista (és nem utolsósorban: republikánus!) szenátort, az extrákban Robert Redford megjegyzi, hogy ezt a szerepet rá találta ki, és tényleg. Ha láttad Tom Cruise szcientológiás videóját (tudod, amit annyira cikizett mindenki egy hónapja), akkor tudod miről beszél Robert. Gondolatébresztésként egyébként annyit ér el a film, hogy tágra nyílt szemmel rácsodálkozol ismét, hogy “hú a katonák realtime-ban nézik műholdról, ahogy a másik katonákra lőnek az afgán birkapásztorok a hegyekben.” No big deal.
  • Something’s Gotta Give, ezt meg nem kell ragozni, valami könnyed és is kell a sorba. Jack Nicholson zseniális, pont. Ha nem utálnánk annyira moziba járni (mennyivel jobb itthon megnézni ezeket, kuckózva), már rég megnéztük volna a Bucket List-et.

Egy gondolat “Filmek mostanában: The Kingdom, Something’s Gotta Give, Lions for Lambs.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.