Hétvége, for the rec: lakhelyek-status, mozi, anamnesis.

  • Ranchon nyitható, átjárható a gyalogoskapu. Fegyvertény! Volt honnan fejlődni, és az is biztos, hogy még van hova!
  • Lakás új szerzeménye a cipőtároló szekrény.
  • Allergia, különösen szombat este és vasárnap.
  • Cserébe beálltam napi 3-4 kávéra, ezt majd egyszer le kell szorítani. (De a múlt héten úgy alakult, hogy minden nap 6 körül kellett kelnem, későn feküdnöm, meg hát allergia.)
  • Mozifronton tegnapi szerzemény az 88 Minutes, nem nagy durranás, de egyszer lekötött. Alicia Witt is hot, like Dobó Kata.
  • Cserébe durván rákaptunk a My Name Is Earl-re, House-i magaslatokat ostromol a népszerűsége. 2 nap alatt a teljes első évadot befogadtuk, és a másodikból kb. 5 részt.
  • marinTegnapelőtt meg Gattaca, ami (apparently) Omerikában tananyag (már persze ahol nem isten teremtette a spanyolviaszt). Maga a film igazából felejtős, láttunk már ennél vadabb ötleteket is, VISZONT: csillagos ötös a díszletért, csak ezért is érdemes megnézni. Az extrákból kiderül, hogy a viszonylag szűkös költségvetés miatt választották azt az utat (és milyen jól tették: ez ad a Gattacának egy nagyon erős edge-et a többi hasonló filmhez képest!), hogy az ötvenes évek jövőképébe helyezik a huszonegyedik századi szemmel nézve is utopisztikus cselekményt — ez praktikusan azt jelenti, hogy kőkemény, de gyönyörű akkor-futurista (hivatalosan: modernista, asszem) betonépületekben játszódik a film, az autók pedig a 60-as, 70-es évek modelljei a hozzátartozó glamourral és elektromos hajtással; a detektívek pedig Dick Tracy-sen bállonkabátban és kalapban járnak — zseniális! És teli van kis utalásokkal a film: a DNS szerkezete több helyen visszaköszön, a DNS babrálásával kapcsolatos kifejezések nevekben jelennek meg… Persze ezt IMDb nélkül észre sem veszed, de akkor is: ötletes.
  • Ja, és for the rec: tegnap töröltem a Tribalwars accomat. Apparently vannak, akik nálam több energiát fektettek bele (what a surprise), a hétvége folyamán az egyikük (gondolom 14 éves, Premium Accounttal igen, offline élettel viszont nem rendelkező starwarskid) úgy gondolta, hogy elég advanced(ek) a városká(i)m ahhoz, hogy egy kisebb szovjet hadsereggel kipicsázzon belőlük. Ettől még tök jó a játék alapötlete és a megvalósítása, a fejlesztőknek bigup.