Jolánbusz.

Ma: földhivatal és ELMŰ. Tulajdonképpen mindkettő viszonylag pozitív élmény, főleg az, hogy el vannak intézve. A földhivatalban persze vártam azért egy fertályórát, mert anélkül nem megy, közben tanúja voltam a botránynak, ami azon tört ki, hogy a biztonsági őr jattért cserébe sorszámot adott az arra fogékonyaknak, amiket nyilván reggel tépkedett le magának. A botrányt kirobbantó úriember azt látta (szerencsétlen), hogy ő ott áll órák óta, és sorra jönnek be a kliensek, lepacsiznak a biztonságival, majd beállnak elé. Kis ország, kis korrupció.

A másik érdekes figura a 80 körüli néni volt, aki próbálná eladni a budaörsi telkét, de szóltak neki, hogy időközben papíron rákerült egy ház. (Side note: ez úgy történik, hogy az önkormányzat csináltat külsős céggel egy fel-, illetve földmérést a település aktuális telekviszonyairól. A külsős cég próbálja felvenni a kapcsolatot a telektulajdonossal, hogy bejutást biztosítson a telekre, ahol viszont ez nem sikerül, ott az utcáról megsaccolják, hogy mi lehet a telken. Nénikének volt egy szerszámoskamrája, ez papíron építmény lett.) Nénike minden útjába kerülő embernek kb. 10-szer elmondta, hogy “ládadeszkából és kátránypapírból összetákolt” épületről van szó, olyan akkurátus pontossággal ismételve, hogy kb. az 50-edik után kedvem lett volna visszakérdezni, hogy “elnézést nem figyeltem: miből épült a ház?” — de nem az én ügyfelem volt.

Az ELMŰ-ben kb. 5 percet (se!) voltam, profi, gyors ügyintézés, Solymárforkon lesz áram, ez már egészen valószínű. (In fact olyan gyors volt az elmű, hogy mikor utána felhívtam Jult (akivel pont előtte is beszéltem), hogy “ez ennyi volt”, rémülten kérdezett vissza, hogy “miért???” — azt hitte, kudarcot vallottam a Hivatalban.)

Cserébe viszont az óbudai Euro Center vagy milyen plázában pont lemerült a laptopom (for the record: most használtam először az automatikus hibernálás funkciót, hibátlan), amikor hívott a UPS futár, hogy itt áll a ház előtt a Fon routeremmel (La Fonera+), úgyhogy a Caprine keretein belül póverraktam neki hazáig, és lo and behold, egyelőre végre nem szakadozik a WiFi. Tudtad, hogy a Fon routerek OpenWRT-t futtatnak?

Egy gondolat “Jolánbusz.” bejegyzéshez

  1. A pacsizók a mindennapos banki ill. adást-vételt úgyintéző ügyvédi irodák küldöncei. Az a jó bennük, hogy egyszerre hoznak vagy tucat úgyintézni valőt, hisz ők hivatalos munkába vannak- ez olyan, mint mikor a postán elében kerül valamely HIVATAL napi hivatalból dijazott, kb 120 ajánlott küldeménye, boritékonként 2 bélyeg, 3 pecsét, 1 ajánlott papir, majd a küldemények, detto, méret szerint különválogatva, postakönyv anyámkinja nem ragzom tovább.
    Mázlista.:-)
    És miből is épült a ház?:-)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.