Yoneked modemcsere, scanner.

Tegnap kicseréltettem a Yoneked modememet — elegem lett a folyamatos netszakadozásból, és bár lehet, hogy a Fon router is ludas/szoftverhibás, de a modem tutira leszakadt meghatározott (gyakori) időközönként. A csere óta nem szakadtunk, lekopogom. Torrentre gondolni sem merek, és biztos ami biztos, csináltam egy soft-és-hard resetet a Fon routeren is. Ez egyébként egy külön sztori (a Fon ügyfélszolgálata sajnos ugyanolyan, mint bármelyik másik), de most se időm, se kedvem részletekbe menni.

(Ide tartozik, hogy tegnap vétlenül/véletlenül autóval sikerült egy Moszkva tér – Duna Plaza – könyvelő – ügyvéd útvonalat megtenni kb. 4 óra alatt, mely időtartamból a Moszkva tér – Váci út táv volt 1 óra.)

Abból is elegem lett, hogy a céges papírhalom mindent elborít itthon, úgyhogy vettem egy scannert; ötletes, mert csak USB-je van neki, azon kapja a tápot is, tehát elvileg hátizsákban is hurcolhatnám. Mindenesetre új szintre emelem a papírmentes iroda álmaimat.

6 hozzászólás “Yoneked modemcsere, scanner.” bejegyzéshez

  1. nekem yoneked kuka, chello hello lesz hamarosan. Olcsóbb, gyorsabb az upc, s végre van is nálunk.

  2. Nekem 3 éve van scannerem, ami nem csak arra jó, hogy 1-2 dologt bedigizzél vele, hanem szinten mindent, Tudom én pszihó vagyok, de minden számlát igazolványt, hivatalos papírt bedigizek és egy loop-aes+gpg konténerben tárolom és mindíg magammal viszem. Mondjuk én vidéki man vagyok, ezért dupla jó, hogy pl. multkor a 12. ker önkormányzatban nem tudtak olyan papírost mondani amiért haza kellett volna jönnöm, hanem azonnal elő tudtam csattintani, ja és el is fogadták. A tapasztatalatom az, hogy az elektronikai eszközeim mindíg valahol távol az otthontól romlanak el, régebben ilyenkor haza majd vissza bp -re a gari szervízbe, mostanában pedig rögtön be a szervízbe és mutatom a jpg -t.
    Szóval jóságpor.

  3. Guska: en is ezt a pszicho viselkedest keszulok elsajatitani, ezert szeretnek egy olyan scannert ami _csak_ USB es neadjisten meg a win mellett az OS Xet is kezeli. Ha van tippetek, azt nagyon szivesen veszem.

  4. Balázs: Canon Lide25, kicsi (kb. 3 centivel hosszabb, mint a 14″ laptopom), csak USB, baromi olcsó (10 rugó), doksik scannelésére (ha nem megy tönkre egy hét alatt) tökéletesnek tűnik.
    én is hasonló megoldást nyomok, mint Guska, csak még egy rsync is van a dologban, a biztonsági mentés végett.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.