Péntek esti mozi.

Befordultam az esőtől és nem mentem el sehova (bringával). Itthon mozi, Ungherese pizza, sör. (Tekintettel arra, hogy 2-kor feküdtem és 7-kor keltem, ráadásul délután (ftr) különféle dolgokat barkácsoltam, nem is olyan nagy baj ez.)

Mozi 1: Man on Fire, ami nem kiemelkedően jó, ámde nézhető film (igazából a tény, hogy Denzel Washington, és főleg Chris Walken szerepel benne, nézhetővé teszi; Christopher Walken karakterszínész, a szó Jack Nicholson-i, Bruce Willis-i értelmében: egyféle figurája van, de az jó), és külön érdeme, hogy megismertem általa Carlos Varela Una Palabra című darabját, ami instant get, ha tudnám honnan tudom megszerezni.

Mozi 2 pedig a Warrior King Tony Jaa-val. Az elsőre amúgy Tony Jaa-san bárgyú (elefántos) sztori érdekessége az, hogy Tony Jaa (született Panom Yeerum) valóban elefánttenyésztő családból származik. (A bárgyú sztorit, említettem már, úgy kell kezelni, mint a jó pornóban: olyan akciókat látsz közben, hogy elnézed a készítőknek a körítést. Így aztán az általam ismert 2 Tony Jaa-filmet konzekvensen 9 pontra értékeltem 10-ből.)

A konstans mozi pedig a szürke és fekete szőrmék találkozása, ami elég aranyos dolog: a fekete szőrme vadul kerülgeti a szürkét játszási céllal, akit ez annyira nem érdekel, viszont nagyon vedlik. Az előbb a szürke simogatása közben a fekete is odajött, egészen idilli pillanatok ezek.

Na, enjoy my picture show.