Mozilla Prism.

A Mozilla Prism-mel (korábban Webrunner) játszom, próbálom kitalálni, hogy hogy lesz ez jó nekem. A dolog lényege, hogy (mint a Chrome-nál) külön XUL folyamatokat lehet futtatni saját ablakban, meghatározott (célszerűen korlátozott) ablakdekorációkkal. Ennél mélyebben a Prism Wiki értekezik a funkciókról, featúrákról.

Nálam jelenleg egy GMail fut a saját ablakában (még nem tudom, kell-e egyáltalán, vagy sztikkelek a Thunderbirdhöz), valamint widget layerre kitettem egy Google Calendart. A szimpla Google appok futtatásánál persze sokkal többet tud a Prism, a kérdés, hogy a jól bejáratott felhasználói szokásaimat mennyire akarom/tudom megváltoztatni, gyorsabb/hatékonyabb/portábilisabb leszek-e ettől, vagy agyfaszt fogok kapni a GMail társalgásos csoportosításától és nyüszítve és farkamat behúzva szaladok majd vissza a Thunderbird pisimelegébe. És persze az se lenne hátrány, ha egyszer (ha már fél éve be van kapcsolva) venném a fáradságot (jelenleg többnyire a fáradtságot tudom venni) és telepakolnám a widget layert szopatós slut magnet toolokkal, amit az életben nem használok, viszont neonomád sessionök alkalmával időnként levihetném az egeret a jobb alsóba, majd diszkréten körbetekinthetnék, hogy ki figyelt fel az elegánsan felpoppanó időjárásjelentés-agenda-procihőmérséklet (egyébként tökéletesen haszontalan) szentháromságra (meg ami még ott lenne), és gondolkodott el, hogy vajon MacOS-t hakkoltam-e egy szutyok laptopra, vagy csak szimplán félisten vagyok.

A widget layer félistene.

2 hozzászólás “Mozilla Prism.” bejegyzéshez

  1. valamikor tavaly késő ősszel próbálkoztam vele, extra kövér bugokkal volt tele. volt, hogy úgy belemeredt az XP-be, hogy még task managerből sem lehetett lelőni.

  2. Ne aggódj, a gmail majd megnevel, a Thunderbird fapad.
    Egyébként ha a folderbuzi valaki, akkor a Better Gmail 2-ben ott a folders4gmail és kész.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.