Google vs. OpenID.

Eszpee lelkes volt amiatt, a Google nem implementál OpenID-t, hanem leforkolja és saját megoldást csinál belőle. Ez persze marhaság: pont azt a hibát követik el ezzel, amit előttük már sokan a saját SSO próbálkozásokkal, és ami ellen ők maguk keltek ki. A MS, a Yahoo! sose fogja a Google csodás új megoldását használni, pedig az OpenID hajóra már felmásztak — innentől pedig nem is érdemes ezt a próbálkozást egy lapon említeni bármilyen nyílt szabvánnyal, mondjuk inkább azt, hogy egy kiterjesztett GMail autentikáció.

2 hozzászólás “Google vs. OpenID.” bejegyzéshez

  1. Hát nekem mezei usernek az is tök jó lesz, hogy ide fel nem kell mondjuk minden alkalommal minden szart begépelnem. ;)

    De tényleg lássuk reálisan, ezek a nagy szolgálgatók soha nem fognak más által provide-olt OpenID-t beengedni, egyszerűen nem érdekük.

  2. nem értek egyet (illetve egyet nem értek): miért ne engedhetne be engem a Yahoo a rendszerébe a saját openid-mmal? mi értelme úgy az egész technológiának, illetve anyagiakra lefordítva: miért fektetnének a nagyok pénzt/effortot a technológiába, ha azt az egyetlen jelentősebb feature-ét nem használják ki, ami megkülönbözteti a jelenlegi házi sso megoldásoktól?

    és akkor persze még nem esett szó a kicsikről, miért jó a googlenak, ha az identi.ca-ba nem tudok belogolni a google usernevemmel, mert törött?

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.