Pidgin extra modulok.

Tegnap este yvan tanácsán felbuzdulva kicsit pimpeltem a Pidginemen, a magam módján persze:

aptitude install pidgin-encryption pidgin-extprefs pidgin-plugin-pack

Az encryption modul azt csinálja, ami a neve, transzparens titkosítást tesz lehetővé, ha a csokker protokollod (heló, ICQ) egyébként azt nem támogatja. Nem próbáltam még (Jabberen szerencsére van), nyilván a másik peer-nek is fel kell legyen telepítve, ez némileg bekorlátozza a felhasználás körét, de akivel fontos, hogy titkosított adatforgalom legyen, az úgyis pidgint használ.

Az extprefs pár olyan alapvető beállítást tesz lehetővé, amik eleve is benne vannak a programban, csak el vannak rejtve. Én két dolog miatt hagytam fent: a buddy list-em mostantól csak a systrayben jelenik meg, külön a taskbaron (úgynevezett panel) nem (mert minek), a betűméretet pedig lejjebb vettem benne, így sokkal több buddy-m látszik, és a többségüknek kifér a teljes neve.

A pidgin-plugin-pack pedig egy rakás extra plugin, többnyire haszontalanok (pl. kockavető, meg bash.org mondás random beillesztő), de van egy, ami jó cucc: a Sim Fix plugin a törött IM kliensek (pl. GTalk webes felülete) hülye HTML formázását rántja helyre, ami lássuk be, nagy asset az emberiség kezében.