Weekendlog.

Az imént Beton jó ötletnek gondolta (reggel 6-kor), hogy az egyik konyhai székről a hátamra ugorjon. Nem a vállamra, a hátamra, miközben állok és csinálom a kávét. Függőlegesen. És majd jól megkapaszkodik, és mindenki vidám lesz és kap kaját és megsimogatom. Mondanom se kell, hogy a reggeli kávé tulajdonképpen okafogyottá vált.

A hétvége ezen felül a rendszer szempontjából eseménytelenül telt, voltunk Szentizén ahol megkaptam életem első szelídgesztenyefáját (a solymárfork-i natív menü így szilvával-gesztenyével töltött sült vaddisznóra módosult), illetve vasárnap körbeszigeteltem mindent, amit 56 (illetve inkább olyan 80) méter öntapadós szigetelőbasszal körbe lehet. A lakás hőtárolási hatékonyságának növekedését várjuk ettől. Jul pedig festett a konyhában, erről majd fotó fog tanúskodni, mert hiába mondom, hogy “fekete”, az nem mond sokat.

4 hozzászólás “Weekendlog.” bejegyzéshez

  1. szerencsére olyanunk itt soha nem lesz, annyira szuperek (szarok) az ablakok, hogy képtelenség őket normálisan szigetelni. Fa ablak esetében egyébként sokkal ritkábban fordul elő a túlságosan jó szigetelés miatti párásodás/penész, ez inkább a műanyag nyílászárókra jellemző.

  2. Szigeteles jo munkasemberek, stb. Az elmult par hetben nekem is elegem lett, es kb. 20 meternyi szigeteloszalagos szarral (mellesleg az emberek szinte sorban alltak az OBI megfelelo reszenel ezekert, errol csak ennyit) korbepakoltam az osszes utcara / folyosora nyilo ajtot / ablakot. Aztan jott az akril szigetelo, azokon a helyeken ahova nem lehetett szigeteloszalagot benyomni (kar hogy +5 fok alatt kurvara lassan, ha egyaltalan szarad meg, na de jol jon egy hajszarito ilyenkor…), es raadaskepp a zuhanyfulke is tonkrement, pont akracsony korul, az alattunk lako homokosok (tenyleg) jol beaztak…, es azt is ki kellett cserelni. Mondanom sem kell a jo munkasemberek kurvara nem szigeteltek korbe szilikonnal normalisan (amibol szinten en vettem direkt gombaolos verziot, mivel ocsmanyul nez ki mikor telemegy penesszel, kb. 2 honap alatt), es jopar plusz munkaora es ecetszagu szaniter szilikon szimatolas utan most mar vegre jo. A hab a tortan mikor dec. 31-en valami paraszt allatt nekiment autoval a tuzcsapnak a hazunk elott, es nekem kellett kulon felhivni a vizmuveket, akik latvanyosan nem csinaltak orakig semmit (allitolag sok dolguk volt, amit a hideg miatt tobbe kevesbe meg hajlando is vagyok elhinni) viszont a vizet azert elzartak, es kb. 14-20 ora kozt semmi nem volt ;) vicces volt, persze ennyit siman ki lehet birni.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.