Prism -> Thunderbird visszamigra.

Ma reggel a Prism frissítése után arra lettem figyelmes, hogy, hogyismondjam, a Prism-GMail nem működik többé. Az Ubuntu csomagnak megváltozott a folderstruktúrája, és .prism/[profilstring].default/webapps/[email protected]/ helyett szimplán .prism/gmail lett a webapp elérési útja, amivel egyébiránt az Offline GMail tartalom is ugrott. Ami ennél érdekesebb: hiába állítom át a prefs.js-ben a nyitó URL-t, következő indításkor felülírja, ez pedig különösen érzékenyen érint, hiszen nem “stock” GMail-t használok (használnék), hanem Google Apps for Domains-t, aminek más a nyitóoldala ugyebár. Próbaképpen átírtam az URL-t a /usr/share/prism/apps/gmail.webapp -ban is, ami egy PKZIP-elt állomány saját webapp.ini-vel, és csodák csodája — no love. Itt aztán félbe kellett szakítanom a kotorászást, mert dolgozni is kell valamikor, és megállapítottam, hogy tulajdonképpen a Prism 1.8-ról 1.9-re frissítve eltört. (Itt jegyzem meg, hogy felmerült a gyanú, hogy a nyitó URL (ami az én esetemben egy deeplink, nem csak a szimpla login oldal) szintaxis is változhatott, mert pont ma reggel volt GMail upgrade is Google-éknál.)

Long story short, visszaálltam Thunderbird-re, amit továbbra is szeretek, és még láthatóan fejlődött is, amióta nem használtam (vagy nem túl aktívan).

Aztán talán a hétvégén a Prism-et is megszögelem, már csak kíváncsiságból is, de nem biztos, hogy vissza is térek rá — kell néha a változatosság.

3 hozzászólás “Prism -> Thunderbird visszamigra.” bejegyzéshez

  1. A deeplink lehet probléma, mert nekem tökéletesen mennek fennakadás nélkül a prism-es alkalmazások.

  2. Én átálltam chromera gmailhez, ott is elég nagy a hasznos felület, de azért böngészőként is funkcionál, és száguldanak benne a google appok. Flash meg szolgáltatások nincs, de azt prismben is lusta voltam megcsinálni.

  3. na, ja. a tündérbörd nem tökéletes, csak a legjobb… :)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.