B. B. King koncert.

B. B. King még egyszer ellátogatott hozzánk, és csapott egy jó estét (bad knees… bad back… head ain’t too good either… … but we gonna have a good time – kb. ez volt a király introja). Mindenekelőtt (már csak kronológiailag is, ugye) kiemelném a Special Guest Susan Tadeschi-t, aki kőprofi zenekarral nagyon nagy bemelegítő act-et nyomott. A csaj egyébként (mint elmondta) Derek Trucks felesége, aki pedig kb. 2006-ban Eric Claptonnal lépett fel ugyanitt — kíváncsi lennék, milyen náluk egy családi hétvége, mondjuk egy magnóval.

Susan Tadeschi zenekari megjelenésével szemben (farmeres-lazás józenész-megjelenés) B. B. King zenekara egyenruhás öregurakból áll, a zenei tudás persze természetesen semmiben sem marad el az előzenekarétól: kőprofik ezek, nyilván egy blues-zenészi pályában kb. ez az, ahonnan nincs fölfelé, mert B. B. King után ki alá adhatod a lovat, ugye.

B. B. King persze 83 évesen nem volt annyira az előadás középpontjában, mint legutóbb, de sokan 40 éves koruk felé lustulnak el, ehhez képest az évi több, mint 300 koncert nettóban is lenyűgöző, a kor figyelembe vétele nélkül.

Nagyon megérte a ráköltött pénzt.

3 hozzászólás “B. B. King koncert.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.