Az Árpád híd túl messze van…

Ma megint autóval voltam/vagyok kénytelen közlekedni a városban — ez ritkán, de azért előfordul. Ilyenkor mindig mosollyal (helyett anyázva) tekintek autóstársaimra, akik azon kívül, hogy lusták, még tudatlanok is. Nem hiszem el, hogy az autósok 95%-a Szentendrére jár dolgozni, pedig máshogy nem tudom magyarázni (de még ezzel sem!) azt, hogy miért áll kilométeres dugó a Maaargit körúton a rakpart (Bem tér) felé, amikor a Török utca (pont a hídfelújítás miatt) kétirányúsítva van, és a Tölgyfa utca – Török utca – Üstökös utca – Árpád fejedelem útja viszonylaton kb. 2 autó megy át egy reggelen. (Másik szcenárió az lenne, hogy minden autós a Bem téren keresztül próbálja megközelíteni a Margithídtól délre található munkahelyét, ami pedig csak teljes imbecillizmussal lenne magyarázható.)

De nem, az autósok szeretnek araszolni, meg valószínűleg túl jól kitáblázva sincs ez az óriási közlekedésszervezési teljesítmény, úgyhogy mindenki szépen végigállja a dugót a Bem József utca – Bem tér – Bem rakpart útvonalon, valószínűleg csak ezen a 400 méteren eltöltenek fél órát, miközben az a két zseni (én meg a másik srác), aki bringáról már látta, hogy van alternatív útvonal, kb. 4 perc alatt ráhajt az Árpád Fejedelem útjára az Üstökös utcánál.

Ez csak azért dühítő, mert a csorda miatt persze a Maaargit körúton nekem is állom kell, kuplung, fék- kuplung, fék, és a bringával egyébként 20 perc alatt megtehető reggeli útvonalam hirtelen 1 óra 10 perc lesz.

Szóval kedves autóstársak, a Bem tér rossz, a Tölgyfa utca jó, holnaptól így mész az Árpád híd felé:

Nagyobb térkép

Akartam erről csinálni egy kisfilmet is, useless infotainment at its best, de mindig elborult a kamera, úgyhogy egyelőre kihagytam.

2 hozzászólás “Az Árpád híd túl messze van…” bejegyzéshez

  1. azt se nagyon vettek meg eszre hogy a Szabadsag hidat mar megnyitottak nehany honapja. De ne reklamozd, mert mindenki arra fog menni!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.