Beton és a fake csemi. (Hogyan verjük át macskánkat.) (Költségcsökkentő post.)

(A szorgalmas olvasónak a cikk végére jutalomvideót helyeztünk el.)

Beton eléggé ráfagyott a csemire mostanság. A költözés körül, amikor amúgy is stresszes volt, kicsit többet adtunk neki, mint szoktunk (napi 1-2x helyett inkább 8-10x), úgyhogy most a konyhába lépve a default reflex a csemis szekrény előtti nyivákolás: akinek macskája van, ismeri ezt az “olyan éhes vagyok, hogy mindjárt meghalok, jááj, most már téényleg nagyon ééhes vagyok” macskaretorikát (catorika).

Csemi pl. ez:

Ezen felül persze van neki rendes szárazkajája, hiszen csemiből egyszerre csak 6-8 darabot kap. A szárazkaja a hagyományos kilós Kitekat, ilyen zöld csomagolású cucc:

(A képek alatti linkekkel az adott oldalak SEO-képessége előtt tisztelgek: az ő oldaluk jött fel első helyen a keresőkifejezésre. Semmi több.)

Tudni kell azt is, hogy a Whiskas csemiből egy doboz 60 g, ez kerül 400 forintba, a száraztápból pedig 1 kiló majdnem ugyanennyibe (500 forint körül), szóval a csemi fajlagosan elég drága, valamit tenni kellett. És persze azt is, hogy a csemi és a rendes kaja érdemben nem különbözik egymástól: szárazkaja mindkettő, csak az egyikre rámondták, hogy ez most csemi.

Próbáltuk azt, hogy egy marékkal (ahogy a csemit szoktuk) adtunk neki Kitekatot, de Beton átlát a szitán: ilyenkor odamegy, megszimatolja, aztán ránk néz olyan “komolyan gondoltad, hogy ezt beveszem?” nézéssel (helyesebb a “ránk emeli a tekintetét” kifejezés), és visszamegy a csemis szekrény elé nyivákolni (külön szekrényben van tárolva a rendes kaja és a csemi). Még azzal is próbálkoztunk, hogy ilyenkor kinyitjuk a csemis szekrényt, mintha onnan vennénk ki a (már markunkban levő) kaját, de nem, a szag egyértelműen leleplez minket.

A megoldás a Friskies szárazkajája lett:

Vettünk egy 300g-os dobozt (kb. 300 forint, színben-formában szignifikánsan eltér a Kitekat-tól), majd látványosan betettük a csemis szekrénybe, és szigorúan 6-8 darabot kaphat csak belőle a macsek (ráadásul kisebbek a darabok!). A trükk bejött: ugyanolyan lelkesedéssel eszi, mintha a méregdrága Whiskas Anti-hairball-t kapná (azért olyan is van, és időnként kap belőle), mi pedig kb. tizedáron megoldottuk a csemikérdést. Remélhetőleg Beton nem tanul meg olvasni, mert akkor lesz pár kellemetlen kérdése hozzám.

A végére pedig videó: Beton természetesen imád csapból inni.