Gnome-terminal lollipop.

Nem tudtam nem észrevenni, hogy az egyik közelmúltbeli Ubuntu frissítés óta a Gnome Terminal nem az általam megadott geometriával (96×34, mert rossz a szemem) indul. El is kavartam hát a Preferred Applications beállításokhoz, ahol meglepve tapasztaltam, hogy a gnome-terminal parancsnak többé nem lehet custom flageket (pl. ugye “–geometry=96×34”) adni, egyszerűen nem hagyja. Ha kiválasztom a Custom opciót és beírom, hogy gnome-terminal, akkor átugrik a pre defined Gnome Terminal opcióra, én meg kapjam be.

Remélem egy Ubuntu vagy Gnome fejlesztő rengeteg fejlesztői órát elbatöltött azzal, hogy ezt az óriási usability improvementet beleszögelje a rendszerbe.

2 hozzászólás “Gnome-terminal lollipop.” bejegyzéshez

  1. De talán magában a Gnome Terminalban a Szerkesztés menüpontban, a Profilok beállításainál (illetve a Profiloknál) találsz megoldást: például átállíthatod az alapértelmezett profil geometriáját.

  2. @sportember azt hinnéd, de nem! a dolog érdekessége, hogy csak az egyik gépemen tört el: a másikon állítani is tudom, és a beállítás is megmarad. úgyhogy marad a lollipop :)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.