A hosszú unsubscribe-ok éjszakája.

A síelés egyik fontos mentális mindshift-je az az elhatározás volt, hogy lefelezem a követett/olvasott RSS-ek számát. Február közepi állapot szerint 188 RSS feedből indultam, ebből többszöri nekifutással jelenleg (tegnap hajnali állapot szerint) 90 van még talpon, tehát teljesítettem, sőt, elvtársak, némileg túlteljesítettem a tervet, a gyesznyó plusz kettőt fialt. (Nem tudom mennyi van az eredeti sztoriban, csak azt, hogy több. Ha Hofi geek lenne mint mi, a disznó N+2-t fialna.)

Szóval a lényeg. A readerem évek óta gyűjti a feedeket, amik aztán elhalnak, vagy már nem érdekel annyira a téma, és hívhatom haveromat, Mark Allasreadet. Ebből most kiszűrtem a következőket:

  • Blogok, amik régen érdekeltek, de ma már nem (pl. linuxos mélyhackelés, “egyszer volt rajta valami érdekes” fotós blogok, ilyesmi)
  • A vicces stuffok nagy része (cicás, kutyás viccesblogok, kevésbé minőségi comic-ok)
  • Olyan személyes blogok nagy része, amikhez személyesen nincsen közöm (nem ismerem az íróját), csak egyszer valamiért feliratkoztam

Külön eset persze az Androidos cuccok szűrése, mert hát az szegről-végről meló, még ha közösségi is. Egyrészt a hírforrások súlyos átfedésekben vannak, de még nem tudtam eldönteni, hogy melyik kevesebb egy hajszállal, mint a többi – másrészt viszont magyar oldalon folyamatosan bővül a lista, elvégre mi egy közösség vagyunk, a minimum az, hogy követem a magyar Android blogrollt.

Mindenesetre hihetetlen a változás, a szétfloodolt, konstans “1000+” All items folderben egy hosszabb este és éjszaka után is csak 144 olvasatlan item van, ebből 67 Android, úgyhogy mondhatni teljes a siker: kis lépés ez nekem, de nagy lépés a produktivitásnak!

2 hozzászólás “A hosszú unsubscribe-ok éjszakája.” bejegyzéshez

  1. egészen pontosan 10 item van az olvasómban, ebből három kvázi-statikus

  2. Ismerős a feeling.
    Én akkor tartottam nagy unsubscribe-ot először, amikor megszületett a lányom. Aztán azóta többször is spontán, mert azok a fránya feedek valahogy mindig visszasettenkedtek…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.