Élménybeszámoló, programajánló: Az elvarázsolt disznó.

Tegnap volt szerencsénk Adélt lepasszolni a nagyihoz és megtekinteni Az elvarázsolt disznó matinéelőadását. A show (hivatalosan: meseopera két részben), amit egyébként a Deja is szponzorált, a rémes időjárás ellenére szuper szórakozás volt, nagyon örülök, hogy elmentünk. Egyrészt megnézhettük belülről a hűvösvölgyi Magyar Szentföld Templomot (vagy templomkezdeményt), ami mellett kiskoromban naponta mentem el villamossal, de sose tudtam, hogy mi. (Korosztályilag tudni véltük, hogy valami katonai ojjektum, de hát nem az.) Az épület egymagában megér egy látogatást, ha szereted az ilyen posztindusztriális-preszakrális-szubarchitektúrát:

Maga az előadás pedig zseniális. Az alcímhez (hogyugye meseopera) illeszkedve gyerekek a nézőtéren, akiket truly magába szippantott a mese, kommentálták, együtt nevettek, együtt sírtak a szereplőkkel, mint egy valódi bábszínházban; a felnőttek pedig élvezhették a minőséget: Tóth Árpi vezényletével, és sokak között (csak kiemelve a Városminoros kötődéseket) Vásárhelyi Zsóka és Hiller Bali, na meg Sztojanov Georgi szereplésével Kultúrfürdőhöz méltó minőségi zenét kaptunk a fülünkbe. Az önmagában is szuper narráció és díszlet pedig még jobbá teszi az egészet.

Előadások még vannak július 8-9-10-én, jegyelővétel végett a jegy.hu-ra tessék. A rendezvény weboldalát pedig már csak a design miatt érdemes megnézni — kb. erre számíthatsz, ha elmész megnézni az operát!

Összefoglalva tehát:

Az elvarázsolt disznó (web)

Helyszín: Magyar Szentföld Templom (Google Maps, Foursquare, esemény Foursquare)

Időpont: 2011. július 8-9-10. 19:00

Jegyelővétel: jegy.hu

Előadásra öltözni melegen ajánlott! Az eső ellen ponyva véd.

 

Egy gondolat “Élménybeszámoló, programajánló: Az elvarázsolt disznó.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.