Soundcloud, az új kedvencem (XBMC-n is).

2013-02-19 18.51.27

Új (bár e poszt megírásakor már pár hónapos) szemi-kedvencem a Soundcloud. Aki nem ismerné,

SoundCloud is an online audio distribution platform that allows collaboration, promotion and distribution of audio recordings.1

A kollaboratív részét nem nagyon használom ki (egyelőre; talán majd egyszer beindulok), viszont egy csomó zenét lehet ott követni, sávszélességileg olcsóbb, mint a Youtube.

Paradox módon egyébként a Klub Rádió miatt kezdtem el használni: a Haza és haladásos, Szabad sávos több interjút is (Oszkó, Bajnai) oda pakoltak fel. De van itt ’86-os Eric Whitacre, amikor a hangja még olyan volt, mint Alan Wilder, a zenei világa meg mint a  Duran Duran (hallgasd és szörnyülködj), és van Eric Whitacre a mai világból, amikor… nos, amikor már nagyon jó zenét teremt.

Na de beszéljünk az XBMC-ről, mert természetesen there is an add-on for that. Ráadásul Török Zsolt révén magyar vonatkozású!

Kivételesen (lesz ellenpélda!) egyszerű telepíteni, szimplán

Music > Add-ons > Soundcloud

…aztán hadd menjen. (Aka. “install”.) Utána már csak konfigurálni kell (ami egy szimpla login), és máris megy a Soundcloud.

Nincs is más dolgom, mint bepattintani az egyik olyan csatornát, amit nem tudnék hallgatni ha a gyerekek itthon lennének (valami nagyon jungle electro), meg felpattintani egy (alkoholmentes) sört, és írni egy másik posztot. Nice!