Kinn a farkas, Bentley, avagy kerékbilincs és a read-write culture.

Szóval az totál béna, hogy a 444.hu szerint a közszolgálat (vagy mi) abban merül ki, hogy livecamezünk egy Bentley-t. Értem én, hogy bennem a hiba, és ez a médium már a Tumblr-, meg Facebook-generáció információbefogadó-képességét hivatott kielégíteni, az pedig ez; persze lehet, hogy én értem rosszul, hogy Index- és Origo-kompetitornak tekintem, és nem Velvet-kompetitornak — ez utóbbinak végülis nem rossz, kismagyar trashblog, nagybetűs címekkel.

Az viszont, hogy 2013-ban kikúrsz egy webkamerát az ablakba for no good reason (illetve hát: for random reason), és 2100-an nézhetik ingyen, ahogy egy Bentley kerékbilincset kap… szóval az, uraim, fantasztikus. Read/write media at its (almost) best, morzsoljunk el egy könnycseppet azokért a szabad szoftver- és szabad információ-forradalmárokért, akik ezt lehetővé tették nekünk, és harcoljunk, hogy a net legalább ennyire szabad maradjon — de inkább még szabadabb, mondjuk mint a kilencvenes évek közepén-végén.

És képzeljük el, mi lenne, ha a magyar sajtó ugyanilyen kreatívan használná ezeket az eszközöket… na, tudjátok… a hírekhez.

4 hozzászólás “Kinn a farkas, Bentley, avagy kerékbilincs és a read-write culture.” bejegyzéshez

  1. Ennek a Bentley-nek előélete van és sokkal több, mint egy autó szabálytalanul parkol eset. A bentlis habitus még akkor is figyelmet érdemel, ha nem rakja ki a mozgássérült igazolványt újabban.

  2. “for no good reason (illetve hát: for random reason)”
    Amikor van egy többé-kevésbé használható medencénk (Budapest), és valaki röhögve hugyozik bele a rajtkőről, akkor őt lebuktatni és megszégyeníteni szerintem teljesen jó reason. De hát ízlések és pofonok, illetve az állatpolgároknak ugye inkább az utóbbi, mert ha ő csinálná ezt az ezerkettes Ladával, akkor a kézifék behúzása előtt már rajta lenne a bilincs.
    Szóval ja, nem ugyanaz a kategória, mint az IETF munkája, de távolról sem az a célja, hogy az legyen.

  3. @AdamZovits értem én, hogy a szabálytalan parkolás felér egy magántulajdon medencébe hugyozással (imho: nem), viszont nem látom, hogy ennek a jelentősége hogy nagyobb, mint az egyébként ipari szinten űzörr kormányzati töketlenkedés, lopás, korrpució, stb. nem is azzal van a baj, hogy a Bentley-re webkamera irányul, hanem azzal, hogy közben másra nem.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.