Kell-e Appvasárnap?

Azon agyalok pár napja, hogy vajon van-e 2014-ben létjogosultsága egy (annak idején relatíve sikeresnek mondható) Appvasárnap rovatnak, mondjuk egy Androidportal.hu blogon? Majd a végén felteszem a kérdést, hogy van-e értelme 2014-ben egy személyes linkaggregált poszt rovatnak, de egyelőre ez. Azért agyalok rajta (pár napja), mert nézegettem a Play Store-t, meg nézegettem azokat a (bevallottan hardcore geek) hírforrásokat, amikből anno az Appvasárnap táplálkozott. A kettő köszönőviszonyban sincs egymással. Figyelj, ilyenek a Play Store ajánló kategóriák, random napon screenshotolva:

E? Lássuk csak, ezek közül nekem érdeklődés alapján (bár tudom hogy a Google ezt nem célozza) releváns a Nova Launcher Prime (de már megvettem), a Leo’s Fortune (amiről történetesen Romain Guy révén tudok, aki játékból mindig megbízható forrás), ééés… ennyi. Ehhez képest a teljesség igénye nélkül én kb. ilyesmiket tolnék most egy Appvasárnapba (ha lenne időm):

  • Callistics, a felturbózott híváslista-költségkövető app
  • Bringások számára kötelező Google Maps update (apk-val)
  • SecondScreen, az alternatív screencasting app (rootolt eszközköhöz)
  • Mail Reader, a TtS-en kersztül GMailt felolvasó app
  • Commandr for Google Now, hogy teljesen testre szabd a Now hangvezérlését
  • Nova Launcher update, Android L jóságokkal (ide tartozik, hogy a közelmúltban visszaálltam Novára a Google Experience Launcherről, mert jobb
  • Now Browser (Material), ami annyira lightweight (710 kB), hogy nálam jó eséllyel lecseréli a szintén zseniális Link Bubble-t

Nem sok, és nem is friss mind (mert mostanában burstökben olvasok végig híreket, nagyon régről kezdve), de úgy érzem, hogy van egy réteg (ha más nem: én), akit az ilyen appok, ezek a kis hasznos, független cuccko érdekelnek. Most már csak azt kéne kitalálni, hogyan illesztem be a többi teendő közé a vasárnapi cikkírást — újra.

2 hozzászólás “Kell-e Appvasárnap?” bejegyzéshez

  1. szerintem hasznos volt, mert én pl nagyon ritkán nézegetem a playstore ajánlóját, külföldi hasonló ajánló cikkeket még ritkábban. de az AP-on relatíve sok hasznos appot találtam.
    csak kéne tolni rendszeresen, bár tudom, hogy időhiány.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.