#til Amsterdam: bringa.

Olvasod mindenhol ezt az amszterdami bringa dolgot, tényleg nagyon durva. Mindenki ezekkel a csoffadék city bikeokkal tolja (mert minden mást lopna), nem érted, hogy

  • hogy nem áznak szarrá (hiszen kétnaponta esik az eső, és senki nem hord esőcuccot, de még egy esőkabátot se — sőt, bringáscuccot úgy ahogy van; mindenki office gearben);
  • ha szarrá áznak, vajon átöltöznek-e az irodában másik office gearben;
  • ha annyira lopják a bringákat, miért nem köti mindenki oda valamihez (a divat szerint csak átveted a keréken a lakatot, oszt’ kalap, ennyi a lekötés).

Aztán hogy a bringautaknál nem célszerű a hazai kicsinyességgel viseltetni. Ami úgy néz ki, mint otthon egy kétsávos bringaút, az jó eséllyel egy egysávos, egyirányú bringaút; ha kétszer akkora, mint egy otthoni kétsávos bringaút (mondjuk elférne rajta könnyen egy busz), és középen rendesen el van választva szagatott vonallal — na akkor az egy kétsávos bringaút. Egyéb esetben a te sávodat keresd az út túloldalán.

Aztán azt is, hogy egy bringát egyébként így kötünk le:

how to lock your bike in Amsterdam, lesson 1: U lock, chain, solid object, wheels too #bike #lock #amsterdam

A photo posted by Gergo Lippai (@lipilee) on

Egy lánc (60 EUR), egy U-lakat (40 EUR), mindkettő keréken át, oszlophoz (mondjuk).

Így se biztos, hogy nem viszik el, de talán a mellette levő nincs ennyire lekötve. Fene tudja. (Biztosítás van a bringán.)

5 hozzászólás “#til Amsterdam: bringa.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.