#til Amsterdam: posta.

Most kivételesen nem a nyomorról (tudod, ami miatt csak olcsó bankszámlát és olcsó telefonelőfizetést lehet eladni) fogok szólni. Hanem a postáról. Póóóstáról. Mert ma titkos csomagot adtam fel.

Szóval Hollandiában nincs posta. Úgy adsz fel csomagot, hogy bemész 2600 “postnl” logóval ellátott üzlet közül egybe (ezek bármilyen boltok lehetnek, közért, mittudomén… én egy nyomtatóboltba mentem be, az esett útba), ha nincs, akkor választasz egy dobozt (1 eurótól indulnak), örkényesen behajtogatod, beleteszed a kis cuccaidat, becsukod, ráírod a címet, odaadod a boltosnak, fizetsz, és kész vagy. Nincs sorbanállás, pöcsölés. A nyitvatartás értelemszerűen az adott bolt nyitvatartását követi, ergo pl. szombat este 6-ig tuti találsz nyitva tartó postát, gondolom későbbit is, vasárnapit is.

Úgyhogy gyerekeknek csomag feladva.

Egyébként meg ma reggel végre el tudtam menni futni, ennek tiszteletére kisütött a nap is, úgyhogy az átlagomat lerontottam, de vannak újabb fotók, mert még mindig nem tudok betelni ezzel, hogy átmegy az ember a ring alatt, és egyszercsak ott van vidéken.

Egy gondolat “#til Amsterdam: posta.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.