#lázgate update: vizsgálatok, első kezelési nap kitűzve.

Hirtelen mozgásba lendültek a dolgok, ma voltunk a VUmc-ben (most már ezt is tudom, hogy ez a helyes (és egyszerű) írásmód), találkoztunk az új dokimmal, elsőre nagyon szimpatikus, beszéltünk vagy egy órát. Ami szinte biztos (de még vizsgálatokkal alá kell támasztani hogy mehet, lásd majd lejjebb), hogy nem ABVD kezelést fogok kapni (amit apám), hanem BEACOPP-ot, ami agresszívebb (több, durvább gyógyszer), rövidebb “körökkel” dolgozik (3 hét vs. az ABVD 4 hete), talán több rosszullétet okoz (de ezt majd egyrészt meglátjuk, másrészt ha tényleg, akkor majd kitalálunk valamit, folyó meg odaérés ugye), cserébe 90%+ a sikerességi rátája, az ABVD pedig az én esetemben ennél jóval alacsonyabb lenne (staging, meg a korom meg a fittségem alapján — ha te fitt vagy, a rákod is az, sajnos, de ebbe most nem megyek bele részletesebben). Szóval lehet hogy van egy hét amikor az ember szédeleg meg hányingere van meg ilyenek, én elneveztem “hangover week”-nek, remélem átveszi a hivatalos orvostudomány ezt a fantasztikus megnevezést.

Továbbiak: holnap megyek fertility clinicre, jövő héten pedig ilyen-olyan elosztásban lesz egy PET scan-em (Nuclear Medicine department!), egy tüdővizsgálatom, meg egy szívvizsgálatom, konfirmálandó, hogy “elbírja ez, elbírja”.

Ha pedig minden jól megy (pl. nem kapok be valami vírust a kölyköktől), akkor jövő utáni hétfőn első kezelés! Utána egy hétre rá, utána levő hét pihenőhét — és így jön össze a 3 hetes cycle.

A kezdeti vizsgálatokkal együtt egyébként fogok kapni egy 1 órás idegenvezetést a dagcentrumban, ahol majd a koktélokat kapom, egy nővérke végigvezet, megmutatja, tanácsokat ad… A doki minden kezelés elején ott lesz…És még jól (Ringen) meg is közelíthető. És bár fotókat nem csináltam, a VUmc nyilván nem marad le minőségben a BovenIJ kórház mögött. Ez itt ugyan nem a dagcentrum, viszont ma itt voltunk, ha minden igaz, ez a bentlakós rész pihenőhelyisége:

A minőségért bocsánat, én is úgy lopom a képet.

Hát itt tartunk most, minden napra valami, már csak a láz hagyjon békén egy kicsit.