Kodi vs Google Play Music: the next 2 best things.

A múltkori Kodi posztom után úgy tűnhet, hogy fasírtban vagyok a jó kis Kodi alapú RPi2 médiacenterrel, pedig ez tökre nincs így.

Egyrészt végre össze van lőve teljesen az itthoni hálózat:

  • a RPi2 ugye tökcsöndes, a kanapé alatt vígan elvan, és minden megy rajta;
  • a háziszerver háziszervel, 1 TB-os vincsiről, csöndben (pontosabban a villanyóraszekrényben, ami messze van és zárt);
  • a Transmission-daemon a háziszerverre (az 1 TB-re, ugye) menti a menthetőt, a telefonjainkon fent van a Transdrone (ja igen: te tudtad, hogy létezik egy valamelyest lebutított Transdroid, ami a lebutítás által fent maradhatott a Play Store-ban?);
  • ja, és belőttem az NFS-t, mert mégse bohóckodjunk már SMB-vel, ha a zsineg mindkét végén Linux van, ugye.

Másrészt a Google Music experimental addon olyan funkcióit fedezem fel a közelmúltban, amik nem tudom, hogy eddig is voltak-e, de ha igen, akkor menten tökön szúrom magam. A múltkori posztban említett audio streaming persze továbbra sem működik (tl;dr: ez elsősorban a Google hülyesége — nagyobb mértékben a Google Music zártsága miatt, kisebb mértékben az Android hang alrendszere miatt), viszont:

  • Teljes Google Music library browse-olás, keresés, stb., kevés limitációval, pl.: keresési eredményt nem tudsz queue-zni, illetve pl. a shuffle sem működik; valamint időnként a médiacenter képernyőjén beragadnak dialógusok, amit a távirányító appban nem látsz, következésképp nem tudod megválaszolni sem. (Gondolom ettől experimental az addon.)
  • És mint a közelmúltban észrevettem: az Androidos Play Music appból simán meg lehet osztani bármit (simán hárompöttyös menü -> Share via) a Play to Media Center opcióval. Praktikusan tehát Androidon kikeresed mit akarsz hallgatni, Share via, és lejátssza neked a médiacenter. Shuffle továbbra sem lesz, de nekem ez már az a bizonyos next best thing.

 

A Google Music  experimental Kodi addon funkcionál épp
A Google Music experimental Kodi addon funkcionál épp — Yatse-ból

Fontos tudni viszont, hogy a fenti két dolog csak Yatse használata esetén működik; a hivatalos Kodi remote (“Kore, Official Remote for Kodi”) ugyan nagyon szép és Material (vagy ahogy a magyar Play Store-on le van fordítva: anyagszerű ), de sem a Kodi Addonokat, sem a Share to… funkciót nem kezeli rendesen. Szóval Yatse, emberek, még mindig ez a legjobb Kodi távirányító (és akkor még a pluginezhetőségéről nem is szóltam).

2 hozzászólás “Kodi vs Google Play Music: the next 2 best things.” bejegyzéshez

  1. Működik végül a CEC-es távirányítás? Vagy nem használod. Csak kíváncsi vagyok.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.