Tour de Pour, avagy Hídról Hegymenetben. (Miniposzt.)

PANO_20150725_103757

Volt ez a #neverforget vihar tegnap, ami Hollandiában emberemlékezet óta a legnagyobb nyári vihar volt vagy mi, 120 km/h széllökések, eső, miazmás.

Bár tudtam, hogy valami lesz, azt is tudtam, hogy főleg délután, úgyhogy azért nekiindultam bringázni. “Majd ha rámszakad az ég, megfordulok,” gondoltam, mert bringázni kell, délután meg biztos nem fogok tudni.

Szóval egy ilyen inverz csillagtúra szerű képződmény lett a dologból:

screenshot_20150726_113142

Abból a megfontolásból, hogy ha jól számolom 4-szer találkoztam esővel (egyszer még indulás előtt, aztán a Blijburg-ön, aztán a Diemer csöcskében, aztán Schellingwoudében), a Tour de Pour nevet adtam az útnak. Persze csak a legutolsó ázás lett olyan, ami miatt már tényleg hazafelé vettem az irányt.

Na de ezt az egészet csak amiatt a vicces részlet miatt írtam le, hogy a Zuiderzeeweg-en (a Buiten-IJ fölötti híd) visszafelé már lefele is csak hegymenetben jöttem, akkora ellenszél volt. Nem volt még 120 km/h, de talán 40-50-60 már igen.

A fenti panoráma címe “IJburg szar időben” (digitális technika, 20.000 EUR), ez meg itt Muiderslot, meg Schellingwoude, lovacskák Amszterdam-Noord közepén:

A vihar igazi részét már bentről figyeltük, itt ilyen volt:

https://www.youtube.com/watch?v=EHQaF75U968

(A messzi álló, illetve elfekvő fát érdemes figyelni — ha egyáltalán.)

Bónusz kontent: Boeing próbál landolni tegnap Schipholon:

Én biztos bekakkantottam volna ha ezen a gépen utazok. Le is állt később a légiforgalom (is):

Jut eszembe, létezik, hogy a Google Camera egy bizonyos beállítás esetén eleve 1:1 képarányú fotót készít?