Android state of the union 2017.

A nexus 6P-m a Nougat 7.1.1-gyel kb. naponta fagy/rebootol, eleinte azt hittem azert mert dev preview-t tolok, de aztan rakerestem (szerencsere reflasheles elott), es lofaszt, baromi sok usernek stock android 7.1.1 alatt is ez a gondja, tehat a google elozo flagship telefonja a legfrissebb os-sel naponta fagy/rebootol.

Kozben nezem a kollega huawei p9-et (duplakamera, gyonyoru fotok), meg a OnePlus 3T-t, amiknel mindketto szarabb ugye os frissites teren… ELVILEG, except azok baszki mukodnek, es valodi flagshipek, nem ilyen hatrahagyott szomoru flagshipek mint a n6p.
Es meg annyit szeretnek elmondani, hogy juli nexus 5x-e kb. egy hetig csinalta hogy cirka 3 oraig birta egy toltessel, mar azt hittem garis lesz, aztan kiderult hogy nem, csak ha az usb type-c csatlakozo elkoszolodik (es elkoszolodik, mert bena konstrukcio), akkor azt hiszi, hogy be van dugva egy kulso eszkoz, amit neki (marmint a telefonnak) toltenie kell, emiatt wakelockolja a telefont, ergo 3h akkuido. Az egy dolog, hogy az usb type-c tervezese kozben nem gondoltak ra, hogy ez egy koszolodo interface. De hogy melyik okostojas gondolta a google-nel, hogy VALAHA az eletben a telefonomrol akarnek tolteni egy kulso eszkozt, mikozben az egesz emberiseg azon rinyal, hogy a telefon a szuk keresztmetszet az osszes elektronikai eszkoz kozott… Szoval azert azt az embert odautogethettek volna a kosziklahoz.
Koszonom hogy elmondhattam.