Ősz ősz ŐSZ (fotók)!

Úgy tűnik, a holland időjárás nem akarja abbahagyni a jófejséget: ha jól számolom harmadik (de lehet hogy negyedik) hete megyünk úgy neki a hétvégének, hogy “na most már tényleg ez lesz az utolsó szép hétvége, úgyhogy ki a szabadba, csináljunk valamit!”, ami miatt persze a lakásban kosz és kupleráj van, viszont mi meg kint vagyunk a szabadban és szarunk rá. (Egészen addig, amíg haza nem jövünk…) De ez rendben van, majd pakolunk jövő hétvégén, akkor már úgy is esni fog az eső és szürke lesz minden — mondogatjuk ha jól számolom harmadik hete. Ez a blog meg őszifotó-bloggá változik, de hát ez van, alkotói szabadság. (Az angol blog meg rohad, de majd azzal is foglalkozom egyszer.)

Úgyhogy: szombaton Jeugdland, ez a zseniális hely kb. 20 perc bringázásra, ahol állítólag 28 fokban üldögéltünk, limonádéztunk és hasonlók, amíg a gyerekek mindenfélét aktívkodtak (durva man flu volt rajtam, most kopácsolni-építkezni nem volt kedvem).

Vasárnap meg Nigtevecht, amely hely lássukcsak miről is, á igen, semmiről sem híres, viszont nagyon cuki kis falu usziból hazafele menet, ahol 25 fokos napsütésben (igaz 4-es szélben) ettünk az étteremben egy ebédet a teraszon (ami igazából egy stég), és néztük a hajós életet. Csak ajánlani tudom.

Bónusz:

  • a közeli (és Amszterdam egyik legjobb pizzáját adó) Il Sogno rezidens macskája, amint az étterem egyik polcán héderezik, #catsofijburg, valamint
  • Adél (8) unalmában ABC sorrendbe rendezte a Kolibri könyveket.