Gymbe járni fantasztikus.

Tavaly ősszel befizettem az irodával szembeni edzőterembe. Jött a tél meg a szar idő, gondoltam kipróbálom milyen amikor nem fázom meg a 2 fokban futástól már az első alkalommal és vágom haza a mandulámat meg a fittségemet rögtön.

Nos ez bejött, most már talán nem elhamarkodott kijelenteni, hogy hosszú idő óta először (legalább 4 év, de valószínűleg több) letoltam egy téli sport szezont megfázás, influenza, és mandulagyulladás nélkül, síelni fitten és nem épp lábadozás közben mentem, és relatíve rendszeresen tudtam mindeközben futni.

(Relatíve rendszeres definíció: heti átlag 2 futás, többnyire edzőteremben, egy fél órás és egy hosszabb, 40-60 perces. Nem egy nyári mennyiség, de nem is nulla.)

De ÚR-IS-TEN, mennyire utálom az edzőtermeket! Alig bírom kivárni hogy itt legyen a jó idő, és tudjak végre kint futni. Addig meg: rant!

Kezdjük a zenével. Hollandia amúgy sem a zenei kultúrájáról híres, illetve pont hogy de: Armin van Buuren, Tiesto, Afrojack, Martin Garrix hazája ez, és hát többen is vannak, sokkal többen… akik nem érnek fel Armin, Martin, stb. szintjére. Ezek a jómunkásemberek pedig ontják a pronyó (avagy “háztartási”) EDM-et, én meg úgy sejtem, hogy az Edzőteremüzemeltetés I-II tantárgy vizsgakérdései között prominens helyet kap a “milyen zene szóljon az edzőteremben és hányas hangerőn?” kérdés, amire a helyes válasz természetesen “pronyó (avagy “háztartási”) EDM, 11-esen”.

Szóval szar a zene, de legalább hangos.

Emiatt (is) nyilván mindenki fülhallgatóval edz, ami miatt meg nyilván mi értelme van egyáltalán tolni a pronyó (avagy “háztartási”) EDM-et, viszont fülhallgató ide vagy oda, a zajt nem tudom teljesen kiszűrni, főleg podcasthallgatás közben, márpedig én utálom a zajt. Úgyhogy alig bírom kivárni, hogy itt legyen a jó idő, és tudjak végre kint futni.

Adding insult to injury, az öltözőben hallani embereket akik ismerik is ezeket a random pronyó (avagy “háztartási”) EDM trackeket és hiábavaló kísérletet tesznek arra, hogy együtt fütyüljenek a dallal. Képzelhetitek hogy mennyire bonyolult dallamokkal dolgoznak ezek a számok, de hát nincs az a basic dallam amit nem lehet tovább rontani némi teljesen hamis ráfütyüléssel!

A másik amit nem értek, de talán valaki aki járatosabb ebben a világban rá tud világítani: miért kell edzés előtt magadra fújni negyed flakon dezodort? Én amúgy sem vagyok egy dezodoros ember, van a kis CK parfümöm és annyi (shame me), ezzel egyidejűleg pedig nem érdekel ha edzés közben úgy esik hogy megizzadok, és utána se nagyon. Van ennek a dezodorozásnak vajon valami praktikus oka?… Nem tudom. Az öltözőben oroszlánszag van így is, úgy is.

Mindenesetre tegnap futottam egy jót edzőteremben, ma pedig feltett szándékom, hogy a Beaufort-skála szerinti 6-os szélben tolok egy jó kis tegenwindfietsen sessiont, mert van egy afspraakom délután Muiderbergben.