Új fényképező.

Vettem egy új kamerát.

Volt idő, amikor DSLR-rel mászkáltam mindenhova, ez pedig a gyerekeim születése előtti idő volt. Aztán megszülettek, és én többnyire inkább őket cipeltem a nyakamban, nyaralni, kirándulni, várost nézni, pedig nem volt rajtuk OIS, de még telemakró sem. A DSLR meg otthon maradt, a fotók nem lettek meglőve, csak a nyamvadt okostelefonnal, ami nem volt baj amíg pl. Nexus 6P-vel csapattam (relatíve jó kamera), de most, iPhone-nal… felejtős.

Egy szó mint száz úgy döntöttem, hogy kell új cucc, szokásommal ellentétben onderzoekoltam is a témát. A fő szempont a méret: olyan eszköz kellett, amit magammal viszek. A képminőség egészen biztosan jobb, mint a telefon, és biztos nem olyan jó, mintha vennék egy Hasselbladot.

Egy ideig majdnem a Sony A7 szériába választottam be, de a full frame hátránya a nagy ojjektívméret. A következő legjobb jelölt pedig, és jól figyelj mert ez hosszú lesz: az Olympus OM-D E-M10 mark III lett, egy Micro 4/3 kamera 14-42mm-es obival. Nézd meg ezt az ojjektívet, micsoda méret!

Nem beszélve arról, hogy

  • a fotóbolt (kamera-express.nl) ahol vettem beszámította a régi cuccomat (2 objektívet; a váz megy a gyerekek sulijába szétszedni), és
  • az Olympusnak van most egy nyári akciója, úgyhogy kaptam is gyorsan még egy fix 45mm f1.8 portrékamerát ingyen.
  • Még talán (talán) beszerzek valami 150mm-es telét, de ha nem, az se baj.

Egyelőre még a pukifóliával játszom, ahogy mondani szokás, de már most tetszik a cucc, gondoltam kiteszem ide az első hét termését, főleg “ezittakert” és “macskakontent” témában. Indzoj!