John.

Van ez a nagy (kb. 100×60 centis) John Cleese / Ministry of Silly Walks plakát a háztartásunkban:

https://cdn.europosters.eu/image/1300/posters/monty-python-the-ministry-of-silly-walks-i6782.jpg

Julitól kaptam kb. 2006-2007 körül (majd jól kijavít, hogy 2005 június 23-án történt, délután 1:37 felé), azóta a

John

névre hallgat, a gyerekek nevezték el így nyilvánvaló okokból. (Ismerik Johnt a Harry Potter filmekből, meg most már a Gyalog galoppból és a Brian életéből is, haladunk a képzéssel.) John nevével számtalan szóviccet lehet alkotni, Jonk Lease, Yonkl Eeze, John Please, és hasonlók.

Johnt nagyon szeretem, azt hiszem a kedvenc lakásdekorációs elemem, eredeti keretében, egyrészt különleges eredettörténete van (amit most nem mondok el), és hát több mint 10 éve velünk él.

John mindig ugyanott van a lakásban:

A hűtő mellett, a falon.

A fenti fotók mind valami főtéma mellől vannak kivágva, amint látható, nem John-on volt a fókusz. Érdekes módon továbbá a Csopaki utcáról nincs Johnos fotóm, még ilyen se mint itt fent, ahol a háttérben van… de ott is ugyanott volt:

Mindig a hűtő mellett, a falon.

Nos, John most is a hűtő mellett van a falon. De a fal idén változott egy kicsit:

2019 a lakás (pontosabban: konyha- és nappali-) felújítás éve volt. Kb. 98%-ban kész vagyunk vele, nagyon jó lett, nagyon élhető, nagyon cozy, kb. budgetben maradtunk, és hajbakapás nélkül letoltuk úgy, hogy 2 hétig konyha (és napplali) nélkül éltünk, és egy rakás dolgot mi csináltunk, csempeleverést, régi konyha szétverését, tapétaleszedést, látszóbeton fal csiszolását, (eleinte még nem-) beépített hűtő beépítését (mennyit szoptam ezzel a nem-ikea-szabványú ajtó felszerelésével!), világítás szerelését, sőt, ha már ott voltam, megszereltem a régi szeretett foteljeinket is.

Azt hiszem ebben az évben erre a felújításra vagyok a legbüszkébb.