Hadrianus, mi?

Ez a Hadrianus egy érdekes arc lehetett, nem? Mindenhol is volt!

Mi ugye főleg az óbudai palotájáról (allegedly) ismerjük, ahova a szarmaták visszatartása végett rendelték (szóval egy *anus tartja vissza a szar*-t, sose láttunk még ilyet). De persze minannyian tudjuk ugye hogy miről ugorhat be még a neve?!?

Pontosan!!! a berlini Pergamon múzeumról, ahol (Pergamonból áthozva) ott figyel a Trajanus-szentélyben. Mert nagyon kedvelték egymást. De persze minannyian tudjuk ugye hogy miről ugorhat be még a neve?!?

Pontosan!!! honnan máshonnan mint Skóciából, pontosabban Anglia és Skócia határáról, ahol ugye a nevéről elnevezett fal mutatja azóta is, hogy hol fog kettészakadni Anglia a Brexit után nem sokkal. De persze minannyian tudjuk ugye hogy miről ugorhat be még a neve?!?

Pontosan!!! nyilván a római Castel Sant’Angelo-ról, ami bár úgy tűnhet, hogy a Pápa atombunkerének épült eredetileg, de igazából Hadrianus építtette saját magának, mint mauzóleum. (Ezek az eredetileg valami random istenségnek épített, később kikeresztényesített épületek Rómában külön is megérnének egy misét, de azt majd egyszer máskor.)

Ja igen, és császár is volt.

Fejléckép by cgb – http://www.cgb.fr/hadrien-aureus,brm_153911,a.html, CC BY-SA 3.0, Link