Hollandia

Lipilee Hollandiaországban, avagy Hollandia a csodák csodája, avagy Lipilee esete Hollandiával, Lippilin és a hollandlámpás, szóval hollandiai kalandok és posztok gyűjteménye.

Groeneveldbe tegnap beszökött az Ősz.

Ez a blog pl. arra is alkalmas, hogy kb. 20 éves késéssel realizáljam: Ady híres költeményének első sorában az ott nem beköszöntött, hanem beszökött. Oh well, félreolvastam… gimi harmadikban.

De arra is, hogy kitegyek néhány fotót a múlt hétvégi Groeneveld kirándulás eredményeképp. Nem volt még teljes az ősz, de már alakult, és csuda szép idő volt. Kis szerencsével most hétvégén is napos meleg lesz (hello holland október, 28°C), és már láthatunk olyan igazi pirosleveles-avarrugdosós tájat.

Tovább is van >>

Drie gombái.

A hétvégén Drie-ben voltunk, kemény 4-5 kilométert kirándulni. Drie-ről azt érdemes tudni, hogy 800 éve létezik,  benne található étterem is 250 éves, és hogy 11 (nem tévedés, tizen-egy) lakosa van. Cserébe a környékén az erdő (a híres Veluwe) annyira sűrű, hogy hiába esik az eső odafenn, az út száraz odalenn.

Tovább is van >>

Monnickendammerung.

Azóta persze elkapott a gépszíj, de gondoltam posztolok pár fotót a múlt hétvégi Monnickendam bringázásról. Többnyire marha izgalmas lesz, a Waterland szokásos változatosságával (haha), cserébe tényleg szép, és a figyelmes autóbuziknak elhelyezek a képek között egy-két csemegét.

Tovább is van >>

32 km.

Már jó ideje ülök egy (konkrétan 2) videón, amit mindenképpen meg akartam mutatni nektek.

A téma az Afsluitdijk.

Tovább is van >>