Miro csatornák.

video playerMár korábban fel akartam tolni (for the record) a Miro-ban beállított csatornáimat. A drill persze egyszerű: amikor először komolyan megnyitottam a cuccot, végigtúrtam az összes csatornát és kiválasztgattam az érdekesnek tűnőket (kb. 60 körüli csatorna lehetett), amit aztán szelektáltam, fogyasztottam, ahogy jöttem rá, hogy nem minden annyira érdekes, ami annak látszik, vagy ha érdekes is (lehet), pontosan tudom, hogy az életben nem jutok el az unalomnak arra a szintjére, hogy befogadjam. Amit tehát nagyon nem néztem, azt egy idő után töröltem, illetve egy szomorú másik szempont is bejött: a gépem a true HD tartalmakat egyszerűen nem bírja. A 480p a legnagyobb formátum, amit szaggatás nélkül méltóztatik lejátszani, 720p esetén a gép egy ideig szenved majd csúnya halált hal – DOS in a nutshell. Így esett ki a listából pl. a London Landscape TV, pedig London ugye gyenge pontom, és a LLTV különösebb pofázás meg vatta nélkül tol képeket helyekről, ahol sétáltam meg minden.

A mostani post apropóját az adta, hogy a Miro immár brandelt lejátszóként is elérhető, egyből három (ráadásul ígenjó!) providertől: a TED konferenciasorozat, a Rev3 és a Deutsche Welle is elérhetővé tette a saját custom Miro lejátszóját, ami amellett, hogy ha eddig nem ismerted, akkor most egyben kapod a csomagot annak is jó, akinek volt már Miro telepítve: csomagként fűzheted ugyanis be az összes csatornát, amit ezek a szolgáltatók biztosítanak. Praktikusabban szólva ha az összes Rev3, vagy TED adást akarod nézni, nem kell kézzel túrni a feedek-linkek után, egy kattintással külön folderként hozzáadhatod az összes show-t. (Aztán persze lehet szemezgetni, DW-ből pl. kevéssé használhatóak számomra a német nyelvű adások (sajnabajna), viszont eddig nem találtam normális “hagyományos” hírforrást.)

(A Miro egyébként elég jó eszköznek tűnik az efféle videomegosztásra úgy, hogy nem neked kell szopni a fejlesztéssel. Fizetős tartalmat nem tudom, hogy lehet-e tolni rá, de pl. örömmel látnám a magyar közszolgálati tévé adásait egy custom Miro playerbe szindikálva…)

Két katt és egy export után iten van (yay OPML) a jelenlegi Miro csatornalistám. Jelenleg 104 unseen elemem van, ennek fő oka, hogy vannak csatornák (értelemszerűen főleg a “Sunday” kategóriában), amiket egyszerűen nem nézek (idő sose), pedig szeretnék. A reguláris watch list soványka, íme (regularitási sorrendben):