Lám-lám, amint beindult a


Lám-lám, amint beindult a meló, a postok egyből megritkultak. (Szomorúak vagyunk? Nem egyértelmű.)
Cserébe viszont végigszoptuk (sikeresen) az LDAP replikáció rejtelmeit és buktatóit. Most megy, de ha újrakezdhetném, mindent MySQL alapon csinálnék. Az LDAP egy fostalicska.
Haza pedig ismét az új-régi lakásba jöttem (szemben a régi otthonnal, ahova időszakosan hazamozogtam az ünnepre, meg amíg kutyahelyet van), ahol másfél doboz Toffiffee, egy újabb Matáv számla (1838 Ft: alapdíj, csak az internet miatt van egyáltalán vonal, készülékem pl. nincs), illetve figyelmeztetés várt. Vicces egy cég ez a telefon-. Ha nem fizeted be a számlát, küldenek figyelmeztetést, ez rendi dolog. Ha még akkor se, akkor megint küldenek, asszem. Ha nem, akkor ez, amit ma kaptam, már a következő hónapi számla. Mindenesetre elég nehézkesen korlátozzák a vonalat, ami megincsak rendi dolog. Gondolom kőkemény üzleti érdek húzódik meg mögötte:
1. Nem akarják elveszteni azt a maradék ügyfélbázist (ugyebár -1000 ügyfél, naponta), hát nem szivatnak.
2. A nagy zsé úgyis az Axelero-tól jön be (meg a Westeltől, de az most nem érdekes), aki viszont kőkeményen korlátoz, büntet, szivat.
3. Nem határidő van, hanem értkhatár.
4. Vagy csak egyszerűen nagy behemót cég, ahol az egyik kéz nem tudja, milyen csalánba veri a másik. (Hacsak nem félkarú óriás, mint a nemzet.)
Kíváncsi vagyok arra is, vajon a korlátozás magába foglalja-e a 14kHz fölötti frekvenciatartományt (az ADSL sávját) is. Ami azt illeti, lehet, hogy hamarosan kiderül.