Picsába.

Szar nap.
Mindenekelőtt: megszavazták, hogy száradna le a tökük. Elkeserítő a szűklátókörűség, a rövidtávú profit ilyen uralma. Tényleg elkeserítő, nincs más szó erre.
Ha minden igaz, két lehetőség maradt: elvileg a mostani szavazást megismétlik (a HUP szerint; honnan vették, nem vágom), mert nem volt meggyőző a többség, tehát elvileg addig van idő győzködni az öltönyösöket, feszegetni a csipákat szét, próbálkozni, hogy megértsék. (Szerintetek is valószínűbb, hogy mondjuk egy kacsacsőrű emlőssel megértessük?)
Az FFII szerint (és így tudtam én is) a dolog visszakerül az Európa Parlamentbe, ahol esetleg helybenhagyják a saját korábbi döntésüket, vagyis nemet mondanak. (Esélyeket itt nem latolgatok.)
Meglátjuk. Keep you posted. Amit mi tehetünk, az az, hogy próbálunk magyarázni, akinek tudunk. Ki kell használni az egyébként elég számos irreguláris lehetőséget, hogy “terjesszük az igét”.

Na, a másik:
Ezért nem tudtam ma bringával jönni. Egy nagy sebességnél alattomosan elém ugró padka tegnap este, egy betört-behorpadt felni (és némileg tojásdad kerék), vihetem szegényt orvoshoz. (Most ugyanis fékezésnél a fék egyszerűen beleakad a felnibe, blokkol azonnal. Tulajdonképpen mázli, hogy nem az első kerékkel történt ugyanez, abból nagy perec lett volna.) Legalább megnézetem a váltóját is, meg mindent, ami kotyog rajta. Remélem hétvégére kész lesz. (Illetve előbb remélem, hogy ma el tudom vinni.)

A harmadik, mintegy feoldandó némileg a reggel stresszét:
Tudtátok, hogy Livániában is gyilkolja a cikis cigi a spermákat? Nem viccel ám. Szerintem Hágába vele. Én pl. alig mertem megfogni a dobozt.

Na, most pedig itt az ideje átszerkeszteni kicsit a nyitóoldalamat. Nem akartam már a MovableType-ba belenyúlni (Skizo tudja ezt jól), de vészhelyzet van.