Nehéz az aljas élete.

Mindig van egy kissrác a közösségben, akivel senki nem akar játszani. Lehet, hogy ő a HMCS, vagy nagyon neurotikus fajta, akivel nehéz kijönni. Vagy az is lehet, hogy egyszerűen csak rosszindulatú, stréber, aki szentként viselkedik ha figyelik a felnőttek, de aztán jól megcsíp, és ha panaszkodsz, azt hazudja, hogy nem is csinált semmit, sőt, de csípted őt meg először.

Amikor a gonosz kissrác szülinapi partit rendez, senki sem akar elmenni, főleg te nem. Legfeljebb akkor, ha a szüleid rádparancsolnak. Néha bedőlsz és elmész, mert a gonosz kissrác azt mondja, hogy lehet majd lovagolni, vagy valami hasonló attrakció lesz, de a végén mindig megbánod, hogy nem az első megérzésedre hallgattál és nem maradtál otthon, miután a bulin kicsúfoltak, a lóról meg kiderült, hogy csak az ünnepelt lovagolhat. A következő alkalommal már akkor se mész el, ha azt ígéri, hogy bohóc is lesz: otthon maradsz, mert nem hiszel neki, sejted, hogy a bohóc egy sátorban lesz majd, ahova csak a szülinapos léphet be, vagy valami ilyesmi.

Erre a sumák kissrácra hasonlít a Microsoft: akivel már senki nem akar játszani, mert midnig gonosz és aljas volt. Lehet, hogy ez az oka, hogy az OSDL nemet mondott, amikor a Microsoft meghívta egy kutatásra, a Windows és a Linux összehasonlítására? Szerinted? Gondolkodj ezen.

Forrás és folytatás: Groklaw.