Kábel.

Most, hogy két szerencsés (?) esemény egyszerre következett be: betegen ülök itthon és mindehhez kábeltévé társul, lehetőségem van felzárkózni reklámokból, és hát bazeg, és most itt a “Frog” néven szereplő szösszenetről fogok beszélni.

Mert a “fingós rap”, mint csengőhang az egyszerűen gusztustalan és mindenkiből elsőre kiváltja a gondolatot, hogy “nincs olyan, hogy nincs lejjebb” (vagy “van még innen lejjebb?”, stb.), esetleg megront pár fiatal lelket. De az, hogy “Frog” “szerzeményei” a Can’t touch this, az Axel, és hasonló zenékben merülnek ki, az azért kicsit arcátlan. Vágom én, hogy ezekre már nem kell jogdíjat fizetni, mert olyan régiek, de akkor is: az öcsém azt hiszi, hogy ezeket a számokat most tényleg megírta valaki (hiszen nem ismeri az eredetit, hiszen 10 évvel később született, mint a mű maga!), holott nincs másról szó, mint hogy eltorzították a hangot és odatettek egy békára távolról se hasonlító béna animációt – ez engem felbasz, lehúz.

Hát ez a bajom a tévével és semmi más.

7 hozzászólás “Kábel.” bejegyzéshez

 1. chain szerint:

  Hogyne kene jogdijat fizetni. Gondolj bele, meg igy is megeri nekik. Ez a durva. Szoval ez inkabb etikai kerdes, a Beatles soha nem engedte, hogy reklamban hasznaljak fel a zenejet, amikor Jacko megvette a jogokat, akkor eladta asszem a Revolution-t a Microsoftnak. A tagok meg bepereltek, meg ugy is, hogy nem ok voltak a jogok birtokosai, es nekik adott igazat a birosag.

 2. lolytta szerint:

  Lee drágám! Mindig, de mindig van lejjebb. Sajnos nagyon úgy fest, hogy fingós rap-re van kereslet. Ahogy lenne hányós, böfögős és öklendezős klasszikusokra is (ott ha jól tudom tényleg nincs jogdíj). A para az, hogy az öcséd korabeli srácok ebben a szarban fognak felnőni, hacsak nem zárja valaki őket karanténba. Kiváncsi vagyok milyen lehet fingós rap-pen felnőni.

 3. ati szerint:

  ja kell jogdíjat fizetni, és minden változtatáshoz – feldolgozáshoz, amely az eredetitől jelentősen eltér – az eredeti szerző engedélyét kell kérni, tehát őket se nagyon sajnáljuk…

 4. chain szerint:

  Hat igen, erdekes lenne Ranschburg Jeno bacsinak elemezni a dolgot. Vagy egy jo Csaladi kor, “Pisti, miota meglelte a fingos rapet, azota nagyon rosszul tanul…”

 5. rr.) szerint:

  a húgom nem hitte el pár évvel ezelőtt, h jackson feketének született, fel kellett világosítanom az egész problémakörről. tudod, újszülöttnek minden vicc.

 6. ati szerint:

  öklendezős rap. LOL.

 7. lipilee szerint:

  hevimetálban már van. csak ott valami tévedés miatt “hörgős” néven fut.
  bad marketing.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.