Szoftverszabadalmak újragondolva?

Az egész az Amerikai Szabadalmi Hivatal állásfoglalásával kezdődött: “USPTO PARTNERS WITH OPEN SOURCE COMMUNITY TO EXPAND PATENT EXAMINER ACCESS TO SOFTWARE CODE” (sic!)

Aztán jött a coverage az OSDL-től, beszállt az IBM, a Red Hat, a Novell, a New York Law School, a Sourceforge, és most úgy tűnik, elindul valami az USA-ban a tarthatatlan szabadalmi állapotok jobbítására. A Groklaw coverage pedig részletes és félóránként frissül, mint mindig – érdemes később is visszacsekkolni.

(Halkan mondom: számítottam erre.)

4 hozzászólás “Szoftverszabadalmak újragondolva?” bejegyzéshez

  1. Ezek nagyon nagy dolgok, még akkor is ha csak a szabadalmi rendszer toldozgatására irányulnak, és csak a szoftverek területén.
    Ki kéne az egészet dobni, meghaladta rég az idő.
    Az optimista változat szerint ezek a szabadalmi lobbi utóvédharcai, a pesszimista változat szerint ezek az utóvédharcok még évtizedekig tarthatnak.

    Az a baj, hogy iszonyatos mennyiségű pénzről beszélünk. Írországban majdnem a teljes GDP, és van egy gyanúm hogy az USA-ban is két számjegyű százalék. Szóval nem lesz könnyű menet.

  2. Ja, és miért kellene örülnöm annak hogy az USPTO az open source-ot is vizsgálni fogja mint prior artot? Száradjon le a kezük hogy eddig nem tették, merthogy kötelességük lett volna.

  3. Szóval akkor nem abadalmak, hanem szabadalmak…megnyugodtam :))

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.