ESD a házban.

És 2006-ban lipilee beújított egy ESD setupot a számítógépére. Az ok: komoly SIP kliens tesztelésbe fogok, mindeközben viszont zenét is szeretnék időnként hallgatni.
For my record, a howto, amit használtam itt található. (Vegyük észre, hogy az ubuntuforums.org lenyomta a gentoo FAQ-jait használhatóságban. Ez csak kiragadott példa, de általános tendenciát jelöl.)

Két megjegyzés:

 1. A Skype szar és nem támogat ESD-t. Unlucky.
 2. A /etc/esound/esd.conf-ban a spawn_options sort a következőre módosítottam:
  spawn_options=-terminate -nobeeps -as 2 -d default -r 48000

  Vagyis bekerült egy -r 48000 opció a spawnolt esd processzek opcióiba. Enélkül nálam az XMMS furcsa dolgokat művelt, konkrétan csúnyán és önhatalmúlag módosította a lejátszott zene frekvenciáját, márpedig mi nem szeretjük a csúnyaságot és az önhatalmat, kivéve, ha saját.

5 hozzászólás “ESD a házban.” bejegyzéshez

 1. magwas szerint:

  És mikor lesz nyílt (péel sipes) a preferred telefónikus cucc?

 2. lipilee szerint:

  majd amikor sikerül úgy megépíteni belőle a rendszert, mint a jelenlegiből.
  (tulajdonképpen pénz kérdése.)

 3. vbali szerint:

  Az ubuntuforums.org összehasonlítása a Gentoo FAQ-al nem túl korrekt. Hasonlítsd össze a Gentoo Forums-al vagy a Gentoo Wiki-vel. Csak hogy kiálljak a Gentoo mellett :-)

 4. lipilee szerint:

  részben jogos, és nem a Gentoo-t akartam leszólni, csak visszaemlékeztem: egy éve ha bármilyen használható doksit kerestem, az esetek 80%-ában a Gento FAQ-ban kötöttem ki (és itt csak remélni tudom, hogy tényleg a FAQ volt és nem a Wiki). most meg, hogy megjött az Ubuntu, beraktak alá egy istenijól használható és hasznos fórumot.
  tehát a lényeg: régen a Gentoo doksik voltak kurvajók, de most az Ubuntu doksik még jobbak.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.