ESD update.

Azért nem 100%-os ez az ESD se: valami csúnya downsampling lehet benne, ami az én fülemnek zavaró mértékű béna digitális zajt tesz bele mindenbe. Azt tudtam (és nem is zavarna különösebben, irodai gépről lévén szó), hogy az ESD használatával fel kell adnom az 5.1-es hang nyújtotta hangzást, de ez a feature azért elég gáz: halkabb zene egy merő digitálisan torzított zúgás, kb. olyan, mintha a 324 kbps MP3-at lebutítanád 64 kbps-re, aztán az eredményt vissza 324-re. Nem jó.

Felmerül a kérdés: mi a jó megoldás akkor, ha egyszerre több hangcsatornát szeretnék használni, de közben a minőségi (persze PC-színvonalon minőség) sztereó hangot is megtartani? Az ESD (ezek szerint) nem az igazi (beállítással vajon javítható-e?), az aRts szar, mert lagol (és fogadok, hogy a Skype azon se megy)… Marad valami?

4 hozzászólás “ESD update.” bejegyzéshez

  1. Aham, marad az alsa, dmix plugin, de a skype akkor sem fog menni (szerintem sose fog menni, az oss miatt). Ha rászánod maga a Skype behergelésére, és működik, akkor megírhatnád, én elbuktam. Amiket néztem: aoss, skype_hijacker, meg a novell oldalán a cool solutions-ban van egy tipp a skypre, de azzal sem ment (megmoccant, de behalt a mikrofon kb 5mp alatt)

  2. sejtelmem sincs, hogy hogy csináltam, de nekem csont nélkül ment a Skype Ubuntu alatt anélkül, hogy bármit berheltem volna… egészen addig, amíg be nem dugtam a webkamerámat, mert az azon lévő mikrofon teljesen meghülyítette az egészet. :-/

  3. menni megy a skype, a gond azzal van, ha előtte elindítasz egy zenelejátszót (amaroK), és közben akarod használni (persze, ha bejön egy hívás, akkor pause a zenének)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.