Lighttpd prepare.

Készülgetek a Critical Mass site igazi beindulására: amikor a WiW-re kikerül a link, aztán Index, Origo, meg a többi. Nem is tudom pontosan, hány találatra számítok, a (mai adat) napi kb. 2000-nek biztos többszöröse lesz.

A felkészülés több szinten zajlik: első körben (nulladik kör a jelenlegi Apache virtualhost) egy lighttpd fogja kiszolgálni az oldalt, ez ma átesett az első benchmarkokon. Egyelőre annyi látszik, hogy nagyon gyors. Persze át van konfigurálva, nincs logolás, nincs semmi extra plugin, és még a spawnolt php processzek számát is tweakelni fogjuk, csak kicsit gondolkodni kell, hogy hogy is néz pontosan ki egy WiW-effektus, milyen a terhelés karaktere. (Hihetetlen, hogy kis utánagondolással egy webszervernek mennyire meg tudod dobni az adott feladatra adott teljesítményét.)

A lighttpd utáni védvonal az adatbázis backend és a front-end szétválasztása, a harmadik (vész-) forgatókönyv pedig a teljes site költöztetése, megintcsak 2 külön gépre.

Bár készülünk rá, most úgy látom, hogy ezekre nem lesz szükség.

5 hozzászólás “Lighttpd prepare.” bejegyzéshez

  1. heh, az egy kicsit más ballpark, nem hiszem, hogy tudnék :)
    nekik 10+ gépes cluster tolja a jóságot, napi asszem ~1 millió oldalletöltés… nálam összesen lehet kb. mondjuk mennyi, 20-30 ezer. a terhelésükhöz képest szerintem elég jól rakják mostanában. (ja, és hát a backend se egy Drupal…)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.