Teh internet is for comments.

Az Index holdudvarblogjainak (Homár, comment.com) kommentjei lehetne a megtestesült ellenérv a György Péterek szemében nemhogy a nyilvános kommentelés, de még a regisztrált júzerek kommentelésének engedésére is.

Mert tekintsük a következő példát: masztiversenyes cikk, az angol televízió egy újabb szánalmas bulvárpróbálkozásáról szól, amiben maszturbálnak.
Verik a faszt, erről szól a cikk.
És mi az első komment?

Aztán csak óvatósan azzal a maszturbálással!
Nézzétek meg Gyurcsányit – egyszer 17 órán át maszturbált, 6 óra 12 perces orgazmusa volt – és mi lett belőle? Egy erkölcstelen, gátlástalan, mutáns droid… hát kell ez nekünk?

Az ilyesmit mifelénk trollnak hívják: mindenre ugyanazt a baromságot kezdi reakcióként ismételni, ráadásul első kommentelőként, ráadásul a humor csírája nélkül…

Jómagam nem vagyok a kommentelés ellen, mert 20 év múlva (ha még meglesz ez az adat) érdekes lesz visszacsekkolni, hogy hol szomorkodott az IQ 2006-ban… (Valami olyasmi hozzáállás ez, mint a kampányblogok kommentjei, csak ott legalább amúgy is a politikáról van szó.) De ez így akkor is szánalmas. Kezdhetnék morfondírozni, hogy “kíváncsi vagyok, milyen hétköznapja lehet egy ilyen embernek, akinek még a faszverésről is az ország ilyen-olyan politikusa jut eszébe… A lényeg, hogy minden ilyen eset egy-egy kis tanulmány.

Get a life, troll.