CC Remixverseny.

A Creative Commons Hungary remixversenye – minden szimpátiám mellett – tipikusan az az eset, amikor nem kéne az állam pénzéért kuncsorogni. A következő jön ebből le: igen, a nylt formátumok, a szabad kultúra jó dolog, mindaddig, amíg az állam belenyúl a zsebbe. Hogy működne a közösségi üzleti modell? Lehet, de nem látjuk – az adófizetők nem tekinthetők közösségnek. Az anyag legyen kint a site-on, ha rendelsz, legyen belőle CD. Még az önkéntes támogatás elvét tudom elképzelni, de – sorry – az állami pénzosztogatásnál nekem mindig kilóg a lóláb. A CC valahogy mindig együtt jár a fejemben a liberális eszmével, következésképp a minimálisra karcsúsított állammal, aki nem adakozik boldog-boldogtalannak.
Egyébként a Creative Commons site meg tipikusan az a site, ahol regisztráció nélkül kéne tudjak kommentelni. Most ezért a három mondatért nem fogok egy újabb regisztrációra emlékezni.

Egy gondolat “CC Remixverseny.” bejegyzéshez

  1. right. másik szegénységi bizonyítvány, amit a cc-s netlabel zenékkel tesznek (semmit). a politikus barátaikról írnak inkább, a sok jó szabadon letölthető zeneajánlónak/e téma beli felvilágosító postoknak írmagját sem találja meg náluk az ember. ami zeneajánló volt, az mind kritikán aluli tartalom/forma/hozzáférhetőség/mentalitás tekintetében. törjön ki a lázadás. :)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.