Tüntetés.

Bejártam ma kicsit a helyszíneket. A Köztársaság téren kb. 100-150 rohamrendőr, kicsit olyan a hangulat, mint a Gyűrűk Ura valamely csata-tömegjelenete előtt: a sötétben csak körvonalak, pajzsok verődnek egymáshoz, eligazítás zajai. Rakjátok meg őket.
A Kossuth tér röhej, valami szónok éppen azt fejtegette, hogy Chile a következő világ hatalmai közé emelkedik majd, bár ott most baloldaliak vannak, de ez nem igaz, mert nincs értelme. Szerintem ő se értette, a közönség persze minden olyan ponton, ahol érzi, hogy adekvát, tapsol és dudál.

A Kossuth tér sarkán az akciójobboldali majdnem odaütögette a perec-ropi-ásványvíz mellett csapolt sört is áruló (ingyen? lófaszt. pénzér’.) fapultos embert, hogy takarodjon innen, mert micsoda dolog itt sört árulni, elárulja az eszmét, stb.

A tér körüli utcák teli emberekkel, a vendéglátóipari egységek rekordot kaszálnak, az tuti. (Sörből, mi másból.) Eszme, up yours.

Nem volt képem CM pulcsiban és bringával ott flangálni (a pulcsi alatt meg vöröscsillagos tee, talán nem a legjobb öltözködési tipp). Fotózni se fotóztam.

Láttam egy rendőri akciót, valami elborult agyú futballhuligánt (kevéssé értelmiségi fiatal) emeltek ki, így járt. Senki nem segített neki.

Remélhetőleg éjszaka is így marad a dolog.

Egy gondolat “Tüntetés.” bejegyzéshez

  1. Telefonnal odamozgositott sokadik éjt átvirrasztó haza- eszmementőnek milyen lesz a tovább? akár lemond s ovi lépi az elkerülhetetlent? akár nem de kiderül, hogy nem népszavazás az önkormányválasztás? már egyszer felült a nyomorult az álnépszavazásnak…s szorozzuk meg sokadmagával.
    Kimerül-e a jog szerinti izgatás fogalma? perelhetően?
    mert akkor hajrá, gyerekek!
    Fradit az NBI be!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.